15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Arestați pentru trafic de persoane și minori

(VIDEO) Arestați pentru trafic de persoane și minori

-

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2015 și până în prezent, cei doi inculpați au recrutat 5 persoane vătămate minore și majore, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora și le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Germaniei și a municipiului Botoșani.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Botoșani au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 laptopuri, o tabletă, 2 camere foto/video, 12 telefoane mobile, 20 de carduri SIM, 1 memory stick, 150 de grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, sumele de 14.800 de lei, 1.520 de euro, 1.160 de lire sterline, mai multe cuțite, macete, securi, săbii, precum și mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie.


Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru două autoturisme utilizate de către inculpați.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Botoșani a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul IJJ Botoșani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS