13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţist lovit în figură de un şofer băut

Poliţist lovit în figură de un şofer băut

Un bărbat din Craiova s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan și a lovit un polițist în timp ce era încătușat. Sindicatul Europul a publicat imagini video din momentul imobilizării suspectului. Mai multe persoane au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa pe bărbat din mâinile polițiștilor

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Dolj, în ziua de 17 mai, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova și elev din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Șoseaua Popoveni au observat un autoturism care se deplasa sinuos motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice și luminoase.

„Ulterior, pe aceeaşi stradă conducătorul autoturismului în cauză a oprit autoturismul şi a încercat să pătrundă în curtea unui imobil.

Poliţiştii au reuşit prinderea conducătorului auto, care în momentul încătuşării ar fi lovit cu capul în zona feţei unul din poliţişti. Ulterior, cel în cauză a fiind condus la sediul secţiei pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 31 de ani din Craiova”, au precizat oamenii legii.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi ultraj.

Mai multe amanunte pot fi citite în ediția de maine a Gazetei de Sud!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS