10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVIDEO: Împușcături în plină zi în New York. Fetiță de 4 ani, rănită

VIDEO: Împușcături în plină zi în New York. Fetiță de 4 ani, rănită

-

Două femei şi un copil au fost răniţi sâmbătă după-amiază în Times Square, New York, prinşi într-un schimb de focuri, un incident ce ar putea alimenta controversele privind creşterea criminalităţii, într-o perioadă în care oraşul doreşte să reînvie turismul, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Împuşcăturile au avut loc în plină zi, în jurul orei locale 17:00 (21:00 GMT), la intersecţia străzilor 7th Avenue şi 44th Street, potrivit poliţiei care a închis zona timp de câteva ore.

Cele trei victime, o fetiţă de patru ani în cărucior, împuşcată în picior în timp ce familia ei cumpăra jucării, o femeie de 46 de ani atinsă la picior şi un turist de 23 de ani din statul Rhode Island, rănit tot la picior, au fost internate într-un spital din Manhattan, iar viaţa lor nu este în pericol, a declarat şeful poliţiei din New York, Dermot Shea.

Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de şeful poliţiei din New York, Dermot Shea, cele trei victime – care se pare că nu se cunoşteau – s-au trezit accidental în mijlocul unei dispute între „doi până la patru bărbaţi”. Cel puţin unul dintre ei a scos o armă şi a tras. Nu s-au făcut arestări până la căderea serii.
Poliţiştii au lansat un apel pentru martori şi au dat publicităţii imagini ale unui bărbat dat în căutare, surprinse de camere de supraveghere.

149 de schimburi de foc în New York, numai în aprilie

Aceste violenţe au loc în contextul în care metropola intenţionează să ridice pe 19 mai cea mai mare parte a restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi să lanseze o campanie de revigorare a turismului în luna iunie. Teatrele, care reprezintă principala atracţie a districtului, urmează să se redeschidă din 14 septembrie.
Schimburile de focuri s-au înmulţit brusc în New York din vara anului 2020 şi după mişcarea împotriva inegalităţilor rasiale.

Motivele acestei creşteri şi reformele poliţiei necesare stârnesc controverse, cu şase săptămâni înaintea primarelor pentru alegerile municipale.
Conform celor mai recente statistici oficiale, New York a înregistrat 149 de schimburi de focuri în aprilie, faţă de 56 în aprilie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS