22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr de 20 de ani, arestat la domiciliu pentru trafic de minori

Tânăr de 20 de ani, arestat la domiciliu pentru trafic de minori

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, arestarea la domiciliu a unui tânăr de 20 de ani. Acesta este acuzat de procurorii DIICOT că a obligat o minoră să se prostitueze în diferite imobile din Craiova. Tânărul este acuzat şi de influenţarea declaraţiilor, după ce ar fi încercat să convingă minora să îşi retragă plângerea formulată împotriva lui.

Potrivit anchetatorilor, minora a fost obligată să se prostitueze în perioada septembrie-decembrie 2020.

„La data de 15.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 20 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori și influențarea declarațiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie – decembrie 2020, sub promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy) a recrutat o persoană minoră, în scopul exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției, la stradă, cât și în diferite imobile de pe raza municipiului Craiova. În momentul în care victima nu mai dorea să continue, în favoarea incupatului, activitatea de prostituție, acesta o ameninţa şi devenea violent.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că victima minoră câștiga în jur de 700-800 lei pe zi, tarifele fiind între 70 și 100 lei/client”, au precizat anchetatorii.

1.500 de lei pentru retragerea plângerii

Procurorii DIICOT au mai precizat că, pe 10 aprilie, tânărul i-a cerut minorei să-şi retragă plângerea formulată împotriva lui.

„De asemenea, s-a reținut faptul că, la data de 10.04.2021, inculpatul a contactat persoana vătămată și i-a cerut să își retragă plângerea formulată în fața organelor de urmărire penală, oferindu-i în acest sens suma de 1500 lei”, mai spun oamenii legii.

Tânărul de 20 de ani a fost reţinut pe 15 aprilie. O zi mai târziu, după o noapte petrecută în arest, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de procurorii DIICOT la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS