10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăra care a sechestrat un craiovean şi i-a furat telefonul, la judecată

Tânăra care a sechestrat un craiovean şi i-a furat telefonul, la judecată

Procurorii craioveni au trimis în judecată o tânără de 21 de ani, din Teleorman, acuzată de furt şi lipsire de libertate. Oamenii legii susţin că tânăra a luat legătura cu un craiovean care vindea un iPhone pe OLX. L-a chemat pe acesta într-un apartament din Craiova ca să vadă telefonul, după care a plecat cu tot cu telefon şi l-a închis pe bărbat în apartament. Alături de tânără este judecat şi complicele său, un bărbat de 26 de ani, din Dâmboviţa.

Potrivit oamenilor legii, pe 26 februarie, un bărbat de 32 de ani, a sesizat că o femeie i-a sustras telefonul și l-a închis într-un apartament din Craiova. Ulterior, poliţiştii doljeni au stabilit că păgubitul a fost închis într-un apartament închiriat.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi fost abordat de o femeie care si-a exprimat intenţia de a cumpăra un telefon pe care acesta îl oferea spre vânzare pe un site de vâzări. Femeia l-ar fi invitat pe cel în cauză într-un apartament din Craiova, iar în timp ce verifica telefonul, sub pretextul că bate cineva la ușă ar fi ieșit din apartament și ar fi închis ușa pe exterior, sustrăgând în acest fel telefonul mobil.

Tot din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că apartamentul respectiv aparţine unei femei, de 42 de ani, din Craiova, fiind închiriat în regim hotelier”, au explicat oamenii legii.

Este vorba de un telefon iPhone, pus la vânzare de craioveanul de 32 de ani cu suma de 4.000 de lei.

Arestaţi preventiv la Craiova

Poliţiştii doljeni au mai precizat că, după sesizarea craioveanului de 32 de ani, a fost întocmit un dosar pentru comiterea infracţiunii de furt. Ulterior, oamenii legii au identificat tânăra suspectată de comiterea infracţiunii. Acesta ar fi fost ajutată de un tânăr de 26 de ani, din Dâmboviţa.

„Poliţiştii au extins cercetările în dosarul penal întocmit şi sub aspectul săvarşirii infracţiunii de lipsire de libertate. A fost identificată o tânără de 21 de ani, din comuna Grația, judeţul Teleorman, bănuită de comiterea infractiunilor de furt şi lipsire de libertate. Un tânăr de 26 de ani din orașul Răcari, judeţul Dâmbovița, ar fi ajutat-o pe tânără la comiterea faptelor respective”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cei doi suspecţi au fost aduşi de poliţişti la Craiova. Pe 3 martie, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Tânăra şi complicele său, trimişi în judecată

Pe 18 martie, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii craioveni. Tânăra este acuzată de furt și lipsire de liberate în mod ilegal, iar complicele său de complicitate la lipsire de libertate.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

Luni, instanţa de judecată a menţinut măsura arestării preventivă faţă de cei doi inculpaţi. Tot luni, magistraţii de la Judecătoria Craiova au respins cererile de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, cereri formulate de avocaţii inculpaţilor. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS