32.3 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat cu executare după ce a muşcat un poliţist

Condamnat cu executare după ce a muşcat un poliţist

Judecătoria Craiova a condamnat la doi ani de închisoare un bărbat de 29 de ani, din Işaniţa, judecat pentru ultraj. Anchetatorii au susţinut că, în aprilie 2018, inculpatul a muşcat de antebraţ un poliţist. La acestă pedeapsă au fost adăugatele altele mai vechi, primite în dosare de furt. În final, bărbatul a fost condamnat la patru ani şi 318 zile de închisoare. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Instanţa reţinut că, în noaptea de 29 aprilie 2018, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că bărbatul de 29 de ani îşi atacase mama cu o foarfecă. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti de la Secţia Rurală Melineşti. Oamenii legii l-au găsit pe bărbat pe stradă, în apropierea locuinţei. În urma anchetei s-a stabilt că bărbatul a încercat să lovească un poliţist cu foarfeca. Nu a reuşit şi l-a muşcat pe celălalt poliţist.

„Persoana vătămată și martorul C.C. au încercat să îl conducă pe inculpat la mașină, iar acesta s-a opus și a încercat să fugă, motiv pentru care martorul C.C. i-a pus piedică pentru a-l opri. În timp ce se încerca încătușarea inculpatului, acesta a scos din lenjeria intimă un foarfece și a încercat să lovească pe martorul C.C., moment în care a intervenit persoana vătămată, care a luat mâna inculpatului și i-a dat cu ea de asfalt, pentru a-l dezarma.

Inculpatul a încercat să-l muște de mână pe martorul C.C., dar acesta a tras mâna, fiind mușcat colegul său. Pentru a se elibera de mușcătură, persoana vătămată a folosit spray-ul iritant lacrimogen”, se arată în hotărârea instanţei.

A recunoscut comiterea faptei

În faţa anchetaorilor, bărbatul a recunoscut comiterea faptei. A susţinut că a fost vorba de un impuls determinat de depresie.

„Cu ocazia audierii în calitate de suspect a arătat că, după ce a avut un conflict cu mama sa, inculpatul s-a înarmat cu o foarfecă și a fugit după fratele său. Fiind oprit de către un echipaj de poliție, care l-a somat să se pună la sol, acesta a refuzat pentru că avea foarfeca asupra sa. Întrucât nu s-a supus somațiilor organelor de cercetare, aceștia au folosit un spray paralizant pentru a-l încătușa, iar acesta a mușcat pe unul dintre ei.

Fiind audiat în calitate de inculpat, a recunoscut și regretat săvârșirea faptelor, arătând că a fost un impuls de moment determinat de depresie”, se mai arată în hotărârea instanţei.

Condamnat cu executare pentru ultraj

Bărbatul a fost trimis în judecată în iulie 2020. La sfârşitul lunii ianuarie, anul acesta, Judecătoria Craiova s-a pronunţat. Inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru ultraj.

La această pedeapsă au fost adăugate altele mai vechi, primite în dosare de furt. Ultima condamnare, de patru ani, o lună şi 18 zile închisoare, este din septembrie 2020. În acest dosar de furt calificat, bărbatul a fost acuzat că a sustras o bucată din tribuna terenului de fotbal din Işalniţa. A mai sustras trei aparate de aer condiţionat dintr-o clădire a Primăriei Işalniţa, plus mai multe bunuri aparţinând unor consăteni. În acest dosar, bărbatul a fost arestat preventiv în noiembrie 2019.

În final, după contopirea pedepselor, inculpatul a fost condamnat la patru ani şi 318 zile de închisoare. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată al apelului a fost stabilit pentru data de 13 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS