25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSoţ şi soţie din Prahova, morţi după ce au fost vaccinaţi

Soţ şi soţie din Prahova, morţi după ce au fost vaccinaţi

Cazul soților Dulgheru din satul Minieri, comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, care au murit la un interval de câteva ore la spitalul județean de urgență, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus a fost prezentat în exclusivitate de Observatorulph.ro.

Ei au avut simptome de COVID-19 înainte de imunizarea care a avut loc la Spitalul Municipal Câmpina. Cei doi au crezut că sunt răciţi şi au luat tratament pentru răceală. Fiica lor este în stare gravă la secţia de Terapie Intensivă.

Cei doi s-au vaccinat anti-covid cu prima doză cu serul Pfizer, după cum susţine fiul victimelor, conform Observatorul Prahovean. Şi sora sa, care locuia în aceeași casă cu părinții, este internată în stare gravă în spital, tot cu COVID, după ce s-a imunizat cu prima doză din AstraZeneca.

Marilena și Gheorghe Dulgheru au murit la spitalul județean de urgență din Ploiești la un interval de 14 ore. Marilena Dulgheru a decedat pe 18 martie, la ora 15.40, iar soțul său pe 19 martie, la ora 6.30 dimineața.

Pe certificatul de deces al femeii (66 ani) sunt trecute următoarele informații: cauza directă -insuficiență cardio-respiratorie severă, stări morbide: disfuncție multiplă de organe și bronhopneumonie cu sars-cov 2. Femeia suferea de diabet zaharat tip 2 și hipertenisune arterială.javascript:false

Pe certificatul de deces al soțului său, Gheorghe Dulgheru (71 ani), figurează infecția cu coronavirus, insuficiență cardio-respiratorie severă, cardiopatie ischiemică și hipertensiune arterială.

Șeful Campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță că cei doi erau infectați la momentul decesului.

„Datele preliminare arată că cele două persoane au fost diagnosticate cu o formă severă. S-a mai discutat despre vaccinare la cei infectați, ea nu influențează cursul bolii” anunță Gheorghiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS