12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFemeie din Goicea, predată autorităţilor italiene pentru jaf armat şi şantaj

Femeie din Goicea, predată autorităţilor italiene pentru jaf armat şi şantaj

Curtea de Apel Craiova a dispus, ieri, predarea către autorităţile din Italia a unei femei de 33 de ani, din Goicea, cercetată pentru comiterea infracţiunilor de jaf armat şi şantaj. Femeia a fost arestată preventiv pe 6 martie, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile italiene.

Potrivit oamenilor legii, femeia a fost depistată pe data de 5 martie, în comuna doljeană Goicea.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, cu sprijinul Secției 14 Poliţie Rurală Bârca au depistat, în comuna Goicea, o femeie de 33 de ani, din localitate, persoana urmărită la nivel internaţional. Pe numele acesteia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare în vederea extradării, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracţiunilor de jaf organizat sau armat şi şantaj”, au precizat oamenii legii.

Tot pe 5 martie, femeia a fost dusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar procurorii au emis pe numele ei o ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. A doua zi, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, femeia a fost arestată preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Curtea de Apel Craiova.

Predată autorităţilor italiene pentru jaf armat şi şantaj

Tot pe 6 martie, instanţa a amânat judecarea cauzei pentru traducerea mandatului european de arestare emis de autorităţile italiene. La termenul de ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus predarea femeii către autorităţile din Italia. De asemenea, instanţa a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele femeii.

„Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 06.02.2021 de autorităţile judiciare din Italia, Tribunalul din Forli(…), pe numele persoanei solicitate C.V. Ia act de consimţământul la predare manifestat de persoana solicitată. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Italia cu respectarea regulii specialităţii prev. de art.117 din Legea nr. 302/2004 rep. Menţine măsura arestării persoanei solicitate în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 21.03.2021 până la data de 19.04.2021, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS