5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Proteste după ce 7 pacienți au murit sufocați într-un spital suport COVID

(VIDEO) Proteste după ce 7 pacienți au murit sufocați într-un spital suport COVID

-

7 pacienți au murit sufocați într-un spital de suport COVID de lângă capitala Amman, după ce li s-a întrerupt alimentarea cu oxigen din cauza unei defecțiuni, potrivit www.arabnews.com.

Pană a ținut aproape o oră, timp în care personalul medical a încercat în zadar să îi salveze pe bolnavii legați la aparate. Ministrul Sănătății a demisionat, acuzat că e „responsabil moral” de cele întâmplate. Rudele victimelor spun însă că niciun gest al politicienilor nu poate alina o asemenea suferință, nici chiar faptul că regele Abdullah a venit personal la unitatea medicală să se intereseze de cauzele dezastrului și a promis despăgubiri pentru familiile îndoliate.

Regele Abdullah a vizitat spitalul, iar protestatarii i-au înconjurat mașina când se apropia de clădire. Forțele de securitate au încercat să țină mulțimea la distanță, deoarece mulți au strigat lozinci cerând răspundere. În filmările video online, un Abdullah vizibil furios, clătinând din cap și gesticulând, îi spune directorului spitalului: „Cum s-ar putea întâmpla așa ceva? Este inacceptabil.”

Ministrul Sănătății, Nazir Obeidat, a declarat că alimentarea cu oxigen a spitalului a eșuat între 6 a.m. și 7 a.m. și și-a asumat „întreaga responsabilitate morală” pentru cele întâmplate.

„Mi-am prezentat demisia primului ministru”, a spus el. Premierul Bisher Al-Khasawneh a declarat că a acceptat demisia lui Obeidat și că directorul spitalului a fost demis. Șeful serviciilor de sănătate din provincia Balqaa a fost suspendat în așteptarea unei anchete judiciare, a spus el.

„Ceea ce s-a întâmplat este o greșeală imensă și flagrantă, nejustificată și inacceptabilă. Nu putem accepta moartea unui singur iordanian ”, a spus Khasawneh. „Numai guvernul își asumă întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS