10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă accidente mortale pe şoselele din Oltenia

Două accidente mortale pe şoselele din Oltenia

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma a două accidente produse vineri noaptea, în Dolj şi Vâlcea. În primul accident, care s-a produs în comuna doljeană Moţăţei, şi-a pierdut viaţa un tânăr de 19 ani. Maşina condusă de acesta a fost lovită puternic din spate de un autoturism la volanul căruia se afla un şofer băut. Al doilea accident a avut loc în Vâlcea, între localităţile Botorani şi Oveselu. Două persoane au murit după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.

Potrivit poliţiştilor doljeni, accidentul în care şi-a pierdut viaţa un tânăr de 19 ani a fost provocat de un şofer băut.

„Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Calafat au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 561A, pe raza localității Motăței, s-a produs un accident rutier.
La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că un autoturism condus de un barbat, de 36 de ani, din Motoței, pe DJ 561, pe raza localității Moțăței, a lovit din spate un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, care a fost proiectat într-un alt autoturism care era stationat într-o parcare și ulterior s-a răsturnat.
În urma evenimentului rutier, din păcate, a rezultat decesul tânărului de 19 ani.

Celălalt conducator auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Aceştia din urmă mai spun că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.


Accident cu două victime, în Vâlcea

Un alt accident mortal a avut loc vineri noaptea, între localităţile Botorani şi Oveselu, judeţul Vâlcea. Pompierii vâlceni au trimis la locul accidentului mai multe echipaje, însă nu s-a mai putut face nimic pentru cele două victime. Este vorba de doi bărbaţi, de 26 şi 39 de ani, din comuna Măciuca.

„Angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru Vâlcea au fost solicitați la un accident rutier produs pe drumul Botorani- Oveselu. Apelantul care a anunțat accidentul a comunicat că a văzut două victime încarcerate, inconştiente. La faţa locului au fost trimise trei echipaje de la Garda de Intervenție Măciuca și Detaşamentul de pompieri Drăgăşani. Accidentul a fost anunțat în in jurul orei 07.30”, au transmis pompierii vâlceni. Ulterior, reprezentanţii ISU Vâlcea au comunicat că cele două victime nu prezentau semne vitale.

După primele cercetări, poliţiştii au stabilit că autoturismul în care se aflau cele două persoane a părăsit partea carosabilă şi a lovit un copac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS