12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Incendiul de la Psihiatrie: O pacientă a dat foc unei saltele cu bricheta

(VIDEO) Incendiul de la Psihiatrie: O pacientă a dat foc unei saltele cu bricheta

-

Incendiul de la Psihiatrie a fost cauzat de o pacientă aflată la izolare, într-unul din saloanele de la Compartimentul de Primiri Urgențe. Aceasta a dat foc unei saltele cu bricheta, iar fumul a ajuns până la etajul unu. Medicul de gardă și doi rezidenți au intrat în panică și au sărit de la balconul camerei de gardă.

GdS vă oferă noi informații cu privire la incendiul de la Clinica I Psihiatrie a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, unde în urmă cu câteva ore a izbucnit un incediu. Niciunul dintre pacienții internați nu a avut de suferit, potrivit managerului unității medicale, Anca Tudor, însă trei medici au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Craiova, toți cu fracturi.

Este vorba de o doctoră care era de gardă și de doi medici rezidenți. Aceștia se aflau la primul etaj, în camera unde stau medicii de gardă, și au intrat în panică din cauza fumului dens care venea de la parter. Ei ar fi încercat să se evacueze pe scări, dar nu au putut din cauza fumului, așa că nu au avut altă variantă și au sărit de la etaj.

În urma investigațiilor la care au fost supuși la UPU a reieșit că medicul de gardă a suferit o fractură de radius (antebraț), un medic rezident are o fractură de calcaneu drept și de metatarsian la piciorul stâng, iar celălalt rezident o fractură de calcaneu și de gleznă. 18 pacienți au fost mutați în celălalt corp de clădire, potrivit managerului spitalului.

Incediul de la Psihiatrie. Va fi declanșată „ancheta bricheta“

Așa cum GdS anunța imediat după incediu, focul a pornit de la o saltea, incediată de o pacientă aflată în camera de izolare de la parter, acolo unde se află Compartimentul de Primiri Urgențe. Focul s-a manifestat pe o suprafață de circa 20 mp, potrivit reprezentanților ISU, a afectat rezerva respectivă si alte două rezerve învecinate.

Incendiul a fost lichidat rapid, nimeni nu a avut de suferit cu excepția celor trei medici, însă a rămas intrebarea: cum a intrat pacienta internată în posesia brichetei? Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie, Anca Tudor, a explicat că pacienta respectivă era internată de câteva zile și că nu era izolată. „Pacienții de aici nu sunt închiși. Ies în curte, se plimbă, socializează. Ei sunt verificați în spital să nu aibă astfel de obiecte asupra lor, dar nu poți să stai permanent cu ochii pe toți, mai ales că, repet, nu sunt izolați“, a spus managerul.

Spitalul se afă în subordinea Primăriei Craiova, iar edilul a afirmat că va fi demarată o anchetă pentru a vedea cum a ajuns bricheta la pacienta respectivă. „A avut loc un incident la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să aflăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol“, a spus Lia Olguța Vasilescu.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea lămuririi stării de fapt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS