13.6 C
Craiova
luni, 25 octombrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentFostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, trimis în judecată după ce ar fi luat mită

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, trimis în judecată după ce ar fi luat mită

Ioan Ciugulea, lider al filialei ALDE și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, a fost trimis în judecată de DNA. Acesta este acuzat că ar fi primit mită peste 300.000 de lei de la reprezentanții unei firme, pentru atribuirea unui contract de achiziție publică.

DNA a anunțat vineri că Ioan Ciugulea a fost trimis în judecată pentru luare de mită, faptele fiind săvârșite în perioada în care era vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, potrivit unui comunicat DNA.

Conform DNA, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și de președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, Ciugulea ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani. Aceasta a fost formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Pentru plata mitei, reprezentanții firmei ar fi simulat un circuit fictiv

Pentru plata mitei, reprezentanții firmei ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente, spune DNA.

Ioan Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mită

În perioada septembrie 2012 – martie 2013, Ioan Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel:

Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de Ciugulea);

Suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea lui Ciugulea, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.

DNA precizează că nu au fost luate măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele lui Ciugulea și nici bunuri mobile de valoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

9.187 de cazuri noi de COVID-19 în România

Până astăzi, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115...

ȘTIRI GdS