-2.5 C
Craiova
miercuri, 8 februarie, 2023
Știri de ultima orăEveniment3 poliţişti, arestaţi preventiv în cazul bărbatului torturat

3 poliţişti, arestaţi preventiv în cazul bărbatului torturat

Trei dintre polițiștii de la Secția 16 din Capitală au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți trei au fost plasați sub control judiciar. Unul a fost lăsat în libertate, fără nicio măsură, în dosarul în care sunt acuzați de sechestrarea și torturarea a doi bărbați care le-au atras atenția că nu poartă mască de protecție.

Inițial, opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură. Aceștia sunt acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei, potrivit Digi24.

Ulterior, trei dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alți trei s-a impus măsura controlului judiciar. Alți doi dintre polițiști erau deja puși sub control judiciar de către procurori.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală. Asta după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Tinerii au fost încătușați și loviți

Ambii au fost încătușați și loviți, unul dus pe un câmp de lângă București și lăsat acolo. Al doilea, abandonat într-o zonă rău famată din oraș.

„Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat, am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile.

După care m-au dus pe câmp. Mi s-au dat doi pumni în coaste, după care am fost pus la pământ, cu fața în jos, m-au bătut cu bastoanele”, spune una din victime.

Cel de-al doi bărbat a spus: „Mi-au pus cătușe, m-au pus pe bancheta din spate, mi-au dat cu spray în ochi, după care pe mine m-au dus undeva în Ferentari.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS