14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn copil ce se înecase cu o bomboană, salvat cu ajutorul dispecerului de la 112

Un copil ce se înecase cu o bomboană, salvat cu ajutorul dispecerului de la 112

Un copil de doi ani din județul Argeș care se înecase cu o bomboană a fost salvat cu ajutorul indicaţiilor dispecerului de la 112. O persoană a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunța că micuţul nu mai are nicio reacție, iar dispecerul i-a explicat apelantului ce trebuie să facă și copilul a fost salvat, transmite Mediafax.

Incidentul a avut loc miercuri, în localitatea Bughea de Jos din judeţil Argeş. O persoană a sunat la 112 pentru a anunța că un copil și-a pierdut cunoştinţa după ce a înghițit o bomboană.

”În cursul zilei de ieri, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul nostru, plutonier major Burcea Adrian. Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor. Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos și cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană, au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian”, au povestit reprezentanții ISU Argeș.

Dispecerul este angajat de foarte puțin timp la dispeceratul ISU Argeș, dar a reușit să salveze viața copilului. El i-a spus apelantului să întoarcă victima cu fața în jos, să-l sprijine pe antebraț și să-l bată pe spate. Ulterior, apelantul a confirmat că băiatul a început să respire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS