0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Indonezia: Un cuplu gay a fost biciuit pentru sex interzis de Sharia

Indonezia: Un cuplu gay a fost biciuit pentru sex interzis de Sharia


Un cuplu de homosexuali a fost biciuit astăzi în provincia conservatoare a Indoneziei, Aceh, au declarat oficialii justiției, într-un spectacol public, potrivit www.rte.ie.

Cei doi bărbați au fost biciuiși de aproape 80 de ori fiecare pentru că au făcut sex, ceea ce este interzis în provincia Aceh în conformitate cu legea islamică locală. Perechea a fost biciuită cu un rattan de către un ofițer mascat.

Pedeapsa a fost întreruptă pentru scurt timp și bărbaților, ambii în vârstă de 20 de ani, li s-a permis să bea o apă înainte ca aceasta să continue. Mama unuia dintre tineri a leșinat la vederea fiului său bătut.

„Aplicarea shariei islamice este definitivă, indiferent de cine este, și chiar și vizitatorii trebuie să respecte normele locale”, a declarat pentru AFP oficialul de ordine publică Heru Triwijanarko.

Bărbații au fost arestați în noiembrie într-un hotel, unde proprietarul i-a găsit pe jumătate goi în camera lor. Sexul homosexual nu este ilegal în altă parte din Indonezia, iar Aceh este singura regiune din cea mai mare națiune musulmană din lume care impune legea Sharia.

În Aceh, singura provincie din această ţară din Asia de Sud-Est care aplică Sharia, biciuirea este o pedeapsă destul de comună, fiind aplicată în cazul unor infracţiuni care variază de la jocurile de noroc şi consumul de alcool la adulter.

Grupurile pentru drepturile omului consideră că cruzimea publică este inacceptabilă, iar președintele indonezian Joko Widodo a cerut încetarea acesteia. Dar are un sprijin puternic în rândul populației lui Aceh. Regiunea a început să folosească legea religioasă după ce i s-a acordat o autonomie specială în 2001, o încercare a guvernului central de a înăbuși o insurgență separatistă de lungă durată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Un bărbat a sechestrat şi înjunghiat mortal doi muncitori

Un bărbat, de aproximativ 60 de ani, din Onești, a sechestrat, luni, într-un imobil din localitate, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații, a...

Vâlcea: Coliziune între un tractor și un autoturism. Trei...

O coliziune a avut loc, în urmă cu puțin timp, în comuna vâlceană Lădești, pe DJ 643 B, între un autoturism și un tractor....
00:00:30

(VIDEO): Percheziții la o grupare de trafic de migranți

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au...

Incendiu la un stâlp de electricitate din Băilești

Secția de Pompieri Băilești a fost solicitată să intervină în jurul prânzului în municipiu pentru a asigura măsuri de protecție și de stingere a...