6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIndonezia: Un cuplu gay a fost biciuit pentru sex interzis de Sharia

Indonezia: Un cuplu gay a fost biciuit pentru sex interzis de Sharia


Un cuplu de homosexuali a fost biciuit astăzi în provincia conservatoare a Indoneziei, Aceh, au declarat oficialii justiției, într-un spectacol public, potrivit www.rte.ie.

Cei doi bărbați au fost biciuiși de aproape 80 de ori fiecare pentru că au făcut sex, ceea ce este interzis în provincia Aceh în conformitate cu legea islamică locală. Perechea a fost biciuită cu un rattan de către un ofițer mascat.

Pedeapsa a fost întreruptă pentru scurt timp și bărbaților, ambii în vârstă de 20 de ani, li s-a permis să bea o apă înainte ca aceasta să continue. Mama unuia dintre tineri a leșinat la vederea fiului său bătut.

„Aplicarea shariei islamice este definitivă, indiferent de cine este, și chiar și vizitatorii trebuie să respecte normele locale”, a declarat pentru AFP oficialul de ordine publică Heru Triwijanarko.

Bărbații au fost arestați în noiembrie într-un hotel, unde proprietarul i-a găsit pe jumătate goi în camera lor. Sexul homosexual nu este ilegal în altă parte din Indonezia, iar Aceh este singura regiune din cea mai mare națiune musulmană din lume care impune legea Sharia.

În Aceh, singura provincie din această ţară din Asia de Sud-Est care aplică Sharia, biciuirea este o pedeapsă destul de comună, fiind aplicată în cazul unor infracţiuni care variază de la jocurile de noroc şi consumul de alcool la adulter.

Grupurile pentru drepturile omului consideră că cruzimea publică este inacceptabilă, iar președintele indonezian Joko Widodo a cerut încetarea acesteia. Dar are un sprijin puternic în rândul populației lui Aceh. Regiunea a început să folosească legea religioasă după ce i s-a acordat o autonomie specială în 2001, o încercare a guvernului central de a înăbuși o insurgență separatistă de lungă durată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS