19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPetrecere de peste 50 de persoane, "spartă" de mascaţi

Petrecere de peste 50 de persoane, „spartă” de mascaţi

Mai mulţi poliţişti şi jandarmi, însoţiţi de o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au intervenit, sâmbătă, la o petrecere organizată într-un restaurant din Craiova. Oamenii legii au aplicat sancţiuni în valoare de aproape 25.000 de lei. Au fost amendaţi atât invitaţii, cât şi organizatorul evenimentului şi administratorul restaurantului.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă seara, poliţiştii de la Secţia 5 au fost sesizaţi despre faptul că în incinta unui restaurant din Craiova este organizată o petrecere. La adresa indicată au fost trimise mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 5 Poliție Craiova, fiind totodată redirecționate mai multe echipje din cadrul Secțiilor 1,2,3,4, și 6 Craiova, jandarmi din cadrul IJJ Dolj și GJMB Craiova, precum și o grupă de luptători din cadrul SAS Dolj.

În incinta localului, polițistii au identificat 55 de persoane care participau la un eveniment privat, respectiv o logodnă. Au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 17.500 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Amenzi mai mai pentru organizator şi administrator

Cel care a organizat petrecerea a fost identificat ca fiind un bărbat de 42 de ani, din Craiova. Acesta a primt o amendă de 3.000 de lei. De asemenea, adminstratorul restaurantului cu pricina a primit o amendă de 4.000 de lei.

Poliţiştii doljeni reamintesc că, în acestă perioadă, evenimentele de tipul nunți, botezuri, logodne ori mese festive sunt intezise.

Alte petreceri, alte sancţiuni

Pe 14 ianuarie, oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de 75.000 de lei persoanelor care au participat la o logodnă între doi minori de 12 și 15 ani. Petrecerea a avut loc în localitatea Coțofenii din Față. Bărbatul care a organizat evenimentul s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei. În plus, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Pe 18 ianuarie, poliţiştii din Coşoveni au aplicat alte sancţiuni. Au fost amendate mai multe persoane care au care au participat la o petrecere, în Malu Mare. În acest caz, oamenii legii s-au sesizat din oficiu după ce pe Facebook au apărut imagini de la petrecerea respectivă.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în seara zilei de 17 ianuarie, la locuinţa unui bărbat de 46 de ani, din comuna Malu Mare, a fost organizată o petrecere privată în spațiu închis. Au fost identificate şapte persoane care au participat la petrecere. Bărbatul de 46 de ani a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar celelalte persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 lei fiecare”, mai spun oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS