11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraioveni reținuți pentru furturi din magazine

Craioveni reținuți pentru furturi din magazine

Polițiștii doljeni au dispus reținerea a două persoane suspectate că au spart două magazine din Craiova. Cei doi, un bărbat și o femeie, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.

Potrivit oamenilor legii, prima spargere a fost dată în noaptea de 11 spre 12 decembrie. Suspecți sunt doi craioveni, o femeie de 27 de ani și un bărbat de 34 de ani.

”Persoanele în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 11/12 decembrie 2020, în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova al cărei administrator este un bărbat de 39 de ani, din localitate, de unde ar fi sustras bani și țigări”, au precizat polițiștii doljeni.

După două săptămâni, a fost reclamat un alt furt. De data acesta a fost vizat tot un magazin din Craiova.

”Poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 27/28 decembrie 2020, bărbatul ar fi sustras bunuri dintr-un punct de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova, ce aparţine unui bărbat de 31 de ani, din localitate”, mai susțin oameni legii.

Tentativă de furt la o cofetărie din Craiova

La sfârșitul săptămânii trecute, același bărbat ar fi încercat să spargă o cofetărie din Craiova. A forțat ușa de acces, însă nu a reușit să intre. Acesta este motivul pentru care suspectul este acuzat și de tentativă de furt calificat.

În urma cercetărilor, oamenii legii au realizat un cerc de suspecţi. Polițiștii de la Secția 2 sunt cei care au stabilit că suspecții locuiesc fără forme legale într-un imobil din cartierul craiovean Romaneşti.

Marți, oamenii legii au descins la domiciliul celor doi craioveni.

”Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă SAS Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unde locuiesc cele două persoane bănuite de comiterea faptelor. În urma activităţilor desfăşurate, cei în cauză au fost depistaţi în locuinţă, fiind conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru cercetări”, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Craioveni reținuți pentru furt calificat

Tot marți, după ce au fost audiați, cei doi craioveni au fost reținuți de polițiști pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul de 34 de ani a fost reținut de polițiștii de la Secția 2 Craiova. Femeia de 27 de ani a fost reținută de polițiștii de la Secția 6. Polițiștii doljeni au mai precizat că cei doi craioveni au fost încarcerați în arestul IPJ Dolj, urmând să fie duși la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Magazine sparte și în Podari

Săptămâna trecută, polițiștii doljeni au dispus reținerea a trei minori din Craiova. Aceștia sunt acuzați că au spart două magazine din comuna Podari, din care au furat țigări și bani. Prejudiciul total este de aproape 15.000 de lei, după cum au explicat oamenii legii.

Unul din magazine a fost spart de cei trei minori în noaptea de 5 spre 6 ianuarie. Suspecții au furat mai multe pachete de țigări, cartele telefonice și suma de 800 de lei.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cei trei minori sunt autorii altei spargeri. A fost spart un alt magazin din Podari. De data acesta prejudiciul a fost de 8.000 de lei. Este vorba de țigări în valoare de 7.000 de lei și de suma de 1.000 de lei. Cei trei tineri, unul de 16 şi alţi doi de 17 ani, toţi din Craiova, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS