10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpărgători de magazine, după gratii

Spărgători de magazine, după gratii

Polițiștii doljeni au dispus, miercuri, reținerea a trei minori din Craiova. Aceștia sunt acuzați că au spart două magazine din comuna Podari, din care au furat țigări și bani. Prejudiciul total este de aproape 15.000 de lei, susțin oamenii legii.

Potrivit oamenilor legii, un magazin din comuna doljeană Podari a fost spart în noaptea de marți spre miercuri.

”Din cercetările efectuate de poliţiştii Secției Poliție Rurală Bucovăț, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, trei tineri ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, în incinta unui magazin din comuna Podari. Ar fi sustras mai multe pachete de țigări, cartele telefonice și suma de 800 de lei. A fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 6.800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 85 % de poliţişti şi restituit persoanei vătămate”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Alt magazin spart, tot în Podari

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cei trei minori sunt autorii altei spargeri. De data acesta prejudiciul a fost de 8.000 de lei.

”Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tinerii în cauză, în seara zilei 03 ianuarie, ar fi pătruns tot prin forţarea uşii de acces în incinta unui alt magazin de raza comunei Podari. Ar fi sustras mai multe pachete de țigări în valoare de 7.000 de lei și suma de 1.000 de lei”, au mai explicat oamenii legii.

Cei trei tineri, unul de 16 şi alţi doi de 17 ani, toţi din Craiova, au fost reținuți miercuri, pe 6 ianuarie. Toți sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii doljeni mai spun că cei trei minori vor fi duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS