-1.6 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: Reținuți pentru furturi din societăți comerciale

Craiova: Reținuți pentru furturi din societăți comerciale

Poliţişti din cadrul Secției 2 Craiova în colaborare cu Secţiile 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară la un imobil unde locuiesc fără forme legale un bărbat de 34 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambii din municipiu, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tentativă la furt şi furt calificat, care în urma probatoriului administrat de poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, ar fi pătruns în noaptea de 11/12 decembrie 2020, în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova al cărei administrator este un bărbat de 39 de ani, din localitate,de unde ar fi sustras  bani și țigări.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, în noaptea de 27/28 decembrie  2020, ar fi sustras bunuri dintr-un alt punct de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova, ce aparţine  unui bărbat de 31 de ani, din localitate.

Totodată, poliţiştii au  stabilit că, cel în cauză, în noaptea de 09/10 ianuarie,  ar fi forţat ușa de acces din punctul de lucru al unei societăţi comerciale ce aparţine unui bărbat de 62 de ani, din Craiova.

Mai multe dosare penale

Ca urmare a sesizărilor depuse de către persoanele vătămate, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt şi au efectuat cercetări şi investigaţii specifice în vedere identificării pesoanelor care au săvârşit faptele.

În baza investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, s-a stabilit faptul că cei doi locuiesc efectiv, fără forme legale, într-un imobil din cartierul Romaneşti, din localitate.

În urma percheziției, cei în cauză au fost depistaţi în locuinţă, fiind conduşi  la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat de poliţistii Secţiei 2 Poliţie Craiova, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt şi furt calificat, iar tânăra a fost preluată de lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, fiind condusă la sediul secţiei pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 6, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecNu este ziua voastră norocoasă. Aveți grijă la bani,...

ȘTIRI GdS

Un tânăr a fost înjunghiat mortal pe o stradă...

Un tânăr a murit în această după-amiază, după ce a fost înjunghiat cu un cuțit de către un alt tânăr cu care se certase...

Două persoane au fost rănite într-un incendiu la o...

Doi bărbaţi au suferit arsuri într-un incendiu, urmat de o explozie, care a avut loc azi la o societate care încarcă butelii cu butangaz,...

Vâlcea: Reținut pentru comiterea mai multor furturi

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală...

Dolj: Se ridică restricțiile în Calafat, Cernătești, Orodel

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a emis astăzi o hotărâre privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în câteva localități, unde incidența...

Studenții cer creșterea bugetului pentru universități

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea bugetului pentru universități

Se mențin restricțiile în Craiova

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a emis astăzi o hotărâre privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în câteva localități, unde incidența...