11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA: Hackerii au accesat mail-uri de la Departamentul de Justiție

SUA: Hackerii au accesat mail-uri de la Departamentul de Justiție

Departamentul de Justiţie a anunţat, miercuri, că sistemele sale de email au fost accesate de hackeri care au piratat compania de software SolarWinds, acesta fiind un nou indiciu al gravităţii atacului cibernetic care a zguduit Washingtonul, transmite Reuters.

Amploarea atacului cibernetic împotriva Departamentului de Justiţie nu este clară, dar ar putea fi semnificativă. Departamentul, care are peste 100.000 de angajaţi într-o serie de agenţii de aplicare a legii, inclusiv FBI, Agenţia de combatere a drogurilor şi Serviciul Şerifilor din SUA, a anunţat într-un comunicat că 3% din cutiile poştale Office 365 ar putea să fi fost accesate.

Departamentul de Justiţie nu are indicii că ar fi afectate sistemele clasificate. Însă accesarea mai multor mii de e-mailuri a celei mai importante organizaţie naţionale de aplicare a legii ar putea oferi informaţii hackerilor străini.

Departamentul joacă un rol cheie în eliminarea spionilor străini, aplicarea sancţiunilor şi combaterea corupţiei. În special, justiţia a întreprins recent acţiuni din ce în ce mai agresive împotriva hackerilor străini, desecretizâbd o serie de acuzaţii împotriva spionilor cibernetici ruşi, chinezi şi iranieni înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA de acum două luni.

Hackerii au accesat o mulţime de agenţii guvernamentale

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie, Marc Raimondi, a refuzat să spună o cifră precisă a numărului de e-mailuri vizate.

Atacul a fost descoperit cu o zi înainte de Crăciun – la aproape două săptămâni după ce Reuters a relatat pentru prima dată că hackeri suspectaţi că acţionează în numele Rusiei au intrat în reţelele guvernamentale americane.

Rusia a negat responsabilitatea pentru campania de hacking, care a fost descrisă drept una dintre cele mai sofisticate operaţiuni descoperite în ultimii ani.

Hackerii în cauză au reuşit să obţină acces la o mulţime de agenţii guvernamentale prin modificarea software-ului de monitorizare a reţelei vândut de SolarWinds din Austin, Texas. Experţii în securitate cibernetică au declarat că o evaluare completă a accesărilor ar putea dura luni sau chiar mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS