16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘef de post, ucis într-un accident rutier

Șef de post, ucis într-un accident rutier

Șeful Postului de Poliție Morunglav, Olt, și-a pierdut viața în urma unui accident produs vineri, pe DN 64. Mașina în care se afla polițistul a lovit violent din spate o ambulanță care transporta un pacient recalcitrant. Celălalt polițist din mașină a suferit leziuni la nivelul membrelor inferioare.

Potrivit reprezentanților IPJ Olt, accidentul a avut loc vineri dimineața, pe 1 ianuarie, în comuna Șopârlița, Olt. O autospecială de la Secției de Poliție Rurală Bobicești a lovit din spate ambulanță. Mașina polițiștilor însoțea ambulanța la o unitate medicală.

”În urma unui apel prin 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune.

Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanței a frânat brusc. În acel moment, echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil ușor umed”, au precizat oamenii legii.

Doi polițiști au fost răniți în urma accidentului

În accident au fost implicate cinci persoane. Este vorba de cei doi polițiști din autospecială, o asistentă medicală, un ambulanțier și un pacient. Toți au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Leziuni grave au suferit cei doi polițiști.

”Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, conștiente. Din păcate, cei doi colegi prezintă fracturi la membrele inferioare. În aceste momente, prioritară este starea de sănătate a colegilor noștri și a persoanelor implicate în acest eveniment”, au mai precizat polițiștii olteni.

Șef de post, ucis în accidentul rutier

Unul dintre polițiștii răniți în accident, șeful de post din localitatea Morunglav, a decedat în cursul zilei de sâmbătă.

”Inspectoratul de Poliție Județean Olt deplânge stingerea din viață a colegului nostru Nițu Fănel, în vârstă de 49 de ani, din cadrul Postului de Poliție Morunglav. Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toți şi ne-a încărcat inimile de durere, tristețe și compasiune.

De-a lungul carierei, cu o experienta de 25 de ani, colegul nostru a îndeplinit activități în domeniul ordinii publice, iar pentru 10 ani a fost șeful Postului de Poliție Morunglav”, au transmis sâmbătă reprezentanții IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS