10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment26 de amenzi în cazul a două baruri deschise după ora 23.00

26 de amenzi în cazul a două baruri deschise după ora 23.00

Polițiștii doljeni au amendat administratorii a două baruri din comuna Melinești, care au ținut deschis după ora 23.00. Fiecare administrator a primit câte o amendă de 10.000 de lei. De asemenea, 24 de clienți ai celor două baruri au fost amendați de polițiști.

Potrivit polițiștilor doljeni, sancțiunile au fost aplicate în noaptea de miercuri spre joi.

”Noaptea trecută, în cadrul acțiunii desfășurate între orele 23.00-03.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj precum și jandarmi din cadrul IJJ Dolj, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în două localuri publice de pe raza comunelor Melinești, sat Negoiești și Șimnicu de Sus, sat Milești, s-a continuat desfășurarea de activități de servire a băuturilor după ora 23.00. Au fost astfel nerespectate interdicțiile impuse în contextul pandemic actual, fiind astfel încălcate prevederile Legii 55/2020.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale persoanelor juridice, în valoare de 10.000 lei fiecare, conform Legii 55/2020.
Totodată, polițiștii în incinta celor două localuri au identificat 24 de persoane, fiind aplicate 24 de sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00”, au precizat oamenii legii. Valoarea totală a amenzilor primite de cele 24 de persoane este de 37.500 de lei.

Acțiuni în județul Dolj

Potrivit polițiștilor doljeni, în ultimele 24 de ore au fost efectuate mai multe acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în starea de alertă. La acțiuni au participat și jandarmi, polițiști locali, pompieri, dar și reprezentanți ai ANPC, DSVSA și ITM Dolj.

În urma acestor acțiuni au fost aplicate alte 114 sancțiuni.

”Acțiunile s-au desfăşurat pe raza întregului judeţ, în special în zonele aglomerate, în cursul serii trecute. Au fost desfăşurate acţiuni cu efective mărite în zona centrelor comerciale din judeţ pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale, 150 de locaţii de interes, 250 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 9200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 125 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 32.000 de lei, dintre care 114 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție”, au mai precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS