10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat după ce a condus băut și a ucis un pieton

Arestat după ce a condus băut și a ucis un pieton

-

Magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus, luni, arestarea unui bărbat de 31 de ani, din localitatea Dioști. Acesta este acuzat că s-a urcat băut la volan, s-a răsturnat și a lovit un bărbat de 62 de ani și un stâlp al rețelei de electricitate. Bărbatul de 62 de ani a murit pe loc. Accidentul a avut loc duminică, în comuna Dioști.

Potrivit oamenilor legii, accidentul a fost provocat de un bărbat din comuna Dioști, care a condus băut.

”Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe o stradă din comuna Dioşti. La faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat de 31 de ani, din Dioşti, care s-ar fi răsturnat cu un autoturism pe o stradă din localitate. A lovit un pieton şi un stâlp de electricitate, care a fost doborât la pământ.
În urma impactului, pietonul, un bărbat de 62 de ani, din Dioşti, care s-ar fi aflat pe marginea drumului public, a decedat. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest. Acesta avea o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Arestat după ce a condus băut și a provocat un accident mortal

Tot duminică, bărbatul de 31 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore. Luni, după o noapte petrecută în arest, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea incullpatului. Mandatul de arestare a fost emis pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, instanța a respins cererea inculpatului de plasare în arest la domiciliu sau sub controlul judiciar. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS