16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn copil de 12 ani a murit în urma cutremurului din Croația. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite

Un copil de 12 ani a murit în urma cutremurului din Croația. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite

-

Au fost momente de spaimă în Croaţia unde un cutremur cu magnitudine peste 6, cel mai puternic din acest an, a lovit centrul ţării. La scurt timp s-a produs și o replică de 4,5 pe Richter. Primarul din Petrina, localitatea în care s-au prăbușit cele mai multe clădiri, a confirmat moartea unui copil și rănirea a cel puțin 20 de persoane. 

Și Associated Press informează, citând radioul croat HRT, că un copil a murit în cutremurul din Petrinja: „O fată a murit și există răniți în interiorul clădirilor prăbușite”, potrivit Digi24.

„Orașul meu a fost distrus complet”

„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima, jumătate din oraș nu mai există”.

Seismul de magnitudine peste 6 s-a produs la câteva zeci de kilometri de capitala Zagreb, la 10 kilometri adâncime şi a provocat prăbuşirea mai multor case din Petrina. Mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături, notează Aljazeera

Sute de soldaţi au fost trimişi acolo, unde au ajuns şi preşedintele şi premierul ţării

Sute de soldaţi au fost trimişi acolo, unde au ajuns şi preşedintele şi premierul ţării. Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive.

Imaginile difuzate imediat după seism de televiziunile croate arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la mașina îngropată. Un bărbat și un băiețel au fost în cele din urmă salvați din mașină și transportați la spital.

Oamenii, avertizați să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului

Seismologul croat Kresimir Kuk a descris cutremurul ca fiind „extrem de puternic”. El i-a avertizat pe oameni să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului.

În Capitală, oamenii au fugit pe străzi și în parcuri de teamă. Mulți ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicția de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.

Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite

Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a afectat sediul Ministerului Apărării, dar şi în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania, Cehia şi Slovacia. Și țara noastră apare pe lista statelor, unde a ajuns unda de șoc.

În Slovenia, activitatea unei centrale nucleare a fost suspendată din motive de precauţie

În Slovenia, activitatea unei centrale nucleare a fost suspendată din motive de precauţie. Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia.

Seismul de acum vine după un altul de magnitudine produs ieri, dar care nu a făcut victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS