14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtacatorii din Craioviţa Nouă, sub control judiciar

Atacatorii din Craioviţa Nouă, sub control judiciar

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să menţină controlul judiciar faţă de 13 craioveni acuzaţi că au fost implicaţi în mai multe conflicte armate. Alţi doi inculpaţi din acest dosar rămân în arest preventiv. Cei 15 inculpaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, au fost trimişi în judecată în iulie. În rechizitoriul întocmit, procurorii doljeni susţin că inculpaţii au fost implicaţi în nu mai puţin de 12 conflicte stradale.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, conflictul dintre două grupuri de craioveni a izbucnit în decembrie 2019.

„La finele anului 2019, între inculpatul C.A., «Alex Nebunul» şi anturajul acestuia pe de o parte (…), autointitulaţi «Bombardierii», şi membrii familiilor G. şi C., cunoscuţi drept «Zăvoienii», de cealaltă parte (…) s-a iscat un conflict, care, cu timpul, s-a amplificat, conducând la constituirea a numeroase dosare penale. Conflictul dintre părţi a fost generat de un joc de poker care a avut loc la începutul lunii decembrie 2019, în incinta localului de alimentaţie publică administrat de către inculpatul C.A., cu punct de lucru în municipiul Craiova“, au explicat anchetatorii.

Scandal pentru un împrumut de 30.000 de lei

Anchetatorii au mai susţinut că unul dintre inculpaţi, care face parte din grupul „Zăvoienilor“, a pierdut la poker suma de 30.000 de lei. Banii erau împrumutaţi de la C.A., împrumut garantat de un alt inculpat din dosar.
Împrumutul nu a mai fost restituit, aşa că între cele două grupuri a izbucnit scandalul.

„Din luna decembrie 2019 şi până în prezent, membrii celor două tabere au fost implicaţi în nu mai puţin de 12 conflicte stradale, urmărindu-se reciproc şi blocându-se în trafic. Două dintre aceste conflicte, ce fac obiectul prezentului dosar, au avut un impact public deosebit, fiind larg mediatizate“, au mai explicat procurorii.

Atacaţi în trafic, în Craioviţa Nouă

Unul dintre conflicte a avut loc pe 2 iunie, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. În acea zi, două autoturisme în care se aflau patru persoane au blocat un BMW în trafic. Înarmaţi cu bâte, cuţite şi spray-uri cu substanţă iritant lacrimogenă, „s-au năpustit asupra autoturismului BMW pe care îl blocaseră, provocându-i numeroase avarii şi distrugeri“, au mai reţinut anchetatorii. În plus, două persoane din grupul „Bombardierilor“ au fost rănite.

Peste nici două săptămâni, pe 13 iunie, un alt scandal a avut loc tot în Craioviţa Nouă. De data aceasta, spun procurorii, vizate au fost persoane din grupul „Zăvoienilor“.

„Din probele administrate în cauză şi din procesele-verbale de investigaţii întocmite de către organele de poliţie rezultă, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că incidentul a avut loc pe fondul conflictului anterior din data de 02.06.2020 şi a stării tensionate dintre cele două grupări rivale, «Zăvoienii» şi «Bombardierii», generată de nerestituirea pretinsului împrumut bănesc. Evenimentul a avut o desfăşurare similară celui precedent, însă activitatea infracţională a fost de această dată mai amplă din cauza numărului mai mare de participanţi şi oarecum a egalităţii de forţe“, se mai arată în rechizitoriu.

Atacatorii din Craioviţa Nouă, ţinuţi sub control judiciar

La începutul lunii iulie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a 15 inculpaţi. Doi dintre ei au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, iar ceilalţi sub control judiciar.
În cazul ambelor conflicte, procurorii au susţinut că au fost tulburate în mod grav ordinea şi liniştea publică. În plus, au „generat o stare de nesiguranţă a cetăţenilor“.
Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.

Miercuri, pe 16 decembrie, instanţa a dispus menţinerea controlului judiciar faţă de 13 inculpaţi. Instanţa a mai dispus ca un alt inculpat din acest dosar să rămână în arest preventiv. Ultimul inculpat din acest dosar este arestat preventiv în alt dosar de tentativă de omor. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS