11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Nu a adaptat viteza și a ajuns cu camionul în șanț

Dolj: Nu a adaptat viteza și a ajuns cu camionul în șanț

-

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 6, pe raza localităţii Zănoaga, s-a produs un eveniment rutier.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că un camion cap tractor şi remorcă condus de bărbat de 55 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care circula pe DN 6, pe raza localităţii Zănoaga, din direcţia Caracal către Craiova, a derapat intrand cu vehiculul într-un şanţ.

În urma evenimentului rutier, au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 870 de lei, pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Vehiculul a fost semnalizat cu balize în cursul nopţii, iar în această dimineaţă se încercă repunerea în circulaţie.

Poliţiştii se află la faţa locului, pentru a se asigura că circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii optime.

Recomandări pentru circulația pe timp de iarnă

Polițiștii doljeni atrag atenția participanților la trafic cu privire la circulația în siguranță pe drumurile publice în condiții de lapoviță, carosabil umed, acoperit cu zăpadă sau polei.

Conducătorii auto au obligația:

  • echipării autovehiculului cu pneuri corespunzătoare.
  • operatorii de transport care dețin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au obligația legală de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite;
  • înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor iar pe parcursul deplasării respectați indicațiile polițiștilor rutieri;
  • circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;
  • Verificați și folosiți corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare cât și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic.
  • folosiți luminile de întâlnire, în afara localităților și în timpul zilei;
  • păstrați în mers o distanță de siguranță față de vehiculele dinainte pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Atenție!

Atenție sporită la efectuarea depășirilor, nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare. Totodată manifestați atenție la depășirea autovehiculelor de tonaj mare (autocamioane) care vă pot afecta direcția de deplasare sau de pe care pot cădea, în mers, cantități de zăpadă sau gheață.

Recomandăm conducătorilor auto să se asigure înaintea plecării la drum că au în autoturism o cantitate suficientă de combustibil (inclusiv o rezervă) pentru deplasarea pe care urmează să o efectueze dar și pentru eventuale întârzieri neprevăzute, cauzate de fenomenele meteo, să posede mijloace de curățate și deszăpezire a autovehiculului mijloace de tractare, semnalizare și iluminat .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS