8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul director Unifarm, urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un nou dosar

Fostul director Unifarm, urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un nou dosar

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un nou dosar.

El este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat cu o societate comercială, ce nu era avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuţia “măştilor chirurgicale cu trei pliuri”, un contract de achiziţii publice ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 de astfel de măşti, a informat, vineri, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de vineri, în cazul lui Adrian Eugen Ionel, la data faptelor director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că la data de 15 martie Adrian Eugen Ionel, fără respectarea vreunei proceduri şi cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziţii publice (în valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 “măşti chirurgicale cu trei pliuri”.

Sursa citată menţionează că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuţia “măştilor chirurgicale cu trei pliuri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS