24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa

Doar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa

Procurorii din Reșița fac anchetă pentru abuz în serviciu la spitalul județean din localitate, după apariția imaginilor terifiante cu pacienți dezbrăcați lăsați să zacă pe jos. Și vor să afle cine se face vinovat pentru faptul că pacienți cu coronavirus și afecțiuni psihice au fost lăsați singuri în saloane în Staţionarul 3. Imaginile apărute în spațiul public îi arată pe unii cum stau dezbrăcați, se duc la băi insalubre și stau pe paturi murdare.

La Reșița a ajuns și corpul de control al ministrului sănătății, după ce ieri inspecția sanitară a dat primele amenzi, de peste 18 mii de lei.

Reprezentanți ai Primăriei Reșița și ai Consiliul județean au început și ei propria evaluare a activității în spitalul de urgență. Iar la un control fulger au observat alte nereguli grave.

Soluția găsită de autoritățile locale este amplasarea unui spital modular cu 100 de paturi care să trateze pacienții cu coronavirus. Studiul tehnic e gata și au depus documentele pentru obținerea avizelor și apoi a finanțării de un milion și jumătate de euro de la ministerul sănătății.

Staționarul trei, dar și celelelate două corpuri de clădire ale spitalului de urgență din Reșița, ar urma să fie modernizate cu bani europeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS