16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn afacerist slovac, care deține un lanț de farmacii și în România, arestat la Bratislava

Un afacerist slovac, care deține un lanț de farmacii și în România, arestat la Bratislava

Un influent om de afaceri slovac, cu legături în România a fost arestat sub acuzațiile de corupţie şi spălare de bani. Acesta conduce grupul Penta Investments, iar în România are un lanț de farmacii şi case de pariuri.

Jaroslav Haščák, cofondatorul Penta Investments, a fost reţinut de poliţia slovacă şi acuzat de fapte de corupţie şi spălare de bani, în urma unui raid asupra sediului Penta., potrivit stiri.tvr.ro.

Zeci de poliţişti au luat marţi cu asalt sediul Penta Investment din Bratislava, potrivit raportărilor din media locale Nu există încă declaraţii din partea poliţiei slovace sau din partea Penta Investments.

Penta Investments deţine casele de pariuri Fortuna, iar în urmă cu doi ani a cumpărat cel mai mare grup Pharma de România

Penta Investments deţine casele de pariuri Fortuna, iar în urmă cu doi ani a cumpărat cel mai mare grup Pharma de România, ADPharma, care controlează farmaciile Sensiblu și Doctor Max.

Reprezentanţii firmei au confirmat arestarea, dar susţin că nu există temei legal pentru această măsură. Haşceak ar fi implicat într-un mare scandal de corupţie.

Potrivit presei slovace, mai mulţi oameni de afaceri ar fi mituit politicieni pentru a obţine contracte publice de achiziţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS