22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGuvernul german a interzis o grupare extremistă, care voia reinstaurarea dictaturii naziste

Guvernul german a interzis o grupare extremistă, care voia reinstaurarea dictaturii naziste

180 de polițiști au făcut perchiziții în mai multe locuințe din trei state federale, după ce guvernul german a interzis un grup de extremă dreapta.

Au fost vizați 11 membri ai grupării Wolfsbrigade 44 din Hesse, Mecklenburg Pomerania de Vest și Rhine-Westphalia. Au fost confiscate materiale de propagandă și bani, potrivit The Guardian.

“Oricine luptă împotriva valorilor fundamentale ale societății noastre libere va simiți pe propria piele reacția fermă a guvernului“, a declarat ministrul internelor Horst Seehofer.

“În țara noastră nu este loc pentru organizații care seamănă ură și lucrează pentru restaurarea statului nazist”, a completat el.

Membrii grupării fondate în 2016 vor să reinstaureze dictatura nazistă și să abolească democrația

Membrii grupării fondate în 2016 vor să reinstaureze dictatura nazistă și să abolească democrația, a mai spus ministrul. Denumirea ”44” vine de la a patra literă din alfabet DD, adică inițialele pentru Divizia Dirlewanger. Oskar Dirlewanger a fost un cunoscut criminal de război și comandant al trupelor speciale naziste SS.

În cadrul raziilor, poliția a găsit cuțite, macete, baionete și arbalete, dar și obiecte de cult naziste și steaguri cu swastika.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS