20.9 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentRestricții în Craiova și mai multe localități din Dolj

Restricții în Craiova și mai multe localități din Dolj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe localități doljene. Restricțiile intră în vigoare marți, pe 1 decembrie. Tot marți, de la ora 00.00, scapă de restricții doljenii din localitățile Celaru, Desa, Orodel și Seaca de Câmp. Restricțiile instituite în Craiova se prelungesc.

Începând de pe 1 decembrie, pentru localitățile Robănești și Sadova se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătãții publice:

1) este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte.

2) este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

3) este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

4) activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare se poate face doar pentru persoanele cazate în aceste,

5) este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Aceste măsuri rămân în vigoare și pentru Craiova, Bucovăț și Cârcea.

Restricții în Segarcea și alte trei comune

Pentru localitățile Segarcea, Amărăștii de Sus, Gighera și Mischii se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătății publice:

1) organizarea activității instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

2) este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

3) activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

4) activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

5) activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Aceste măsuri rămân în vigoare și pentru localitățile Băilești, Filiași, Drănic și Plenița.

Începând cu de 01.11.2020, ora 00.00, se revocă măsurile instituite în localitățile Celaru, Desa, Orodel și Seaca de Câmp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS