10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestați preventiv în dosarul ”fabrica de permise” de la Suceava

Arestați preventiv în dosarul ”fabrica de permise” de la Suceava

Mai mulți angajaţi ai (SPCRPCIV) Suceava au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma percheziţiilor făcute joi de procurorii DNA. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Suceava. Printre cei arestați se află ofiţeri de poliţie, agenţi de poliţie şi personal contractual de la SPCRPCIV Suceava, dar şi un ofițer de la Serviciul Judeţean Anticorupție Suceava, precum şi mai mulţi instructori auto. Potrivit DNA, promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.

Procurorii DNA susțin că, în perioada 2018 – 2020, la nivelul SPCRPCIV Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională ”condusă de inculpatul Obreja Radu Ionuț, în calitatea menționată mai sus, în care, alături de polițiști și funcționari, ar fi fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (R.A.R.). Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.

La înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau/facilitau/asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea/verificarea RAR precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor”, au precizat anchetatorii.

Arestați preventiv pentru eliberarea de permise pe bani

După percheziții și audieri, anchetatorii au reținut 14 suspecți. Vineri seara, instanța de judecată a emis mandate de arestare pe numele acetora. Potrivit Hotnews, 13 inculpați au fost arestați preventiv într-un dosar, iar un alt inculpat în al doilea dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, în urma efectuării a 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, au fost ridicate sume de bani şi bunuri în valoare de peste un milion de euro. Este vorba de 1.225.000 euro, 790.000 lei, 12.000 dolari, 1.500 lire sterline, 37 ceasuri de lux, 21 brăţări, 18 lanţuri și 4 pandantive de aur, și 8 autoturisme de lux.

În cele trei dosare, procurorii anticorupţie desfăşoară cercetări în legătură cu comiterea de către mai mulţi funcţionari publici, printre care şi poliţişti şi alte persoane, a următoarelor infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS