10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment14 rețineri în dosarul mitei de la Serviciul Permise și Înmatriculări din Suceava

14 rețineri în dosarul mitei de la Serviciul Permise și Înmatriculări din Suceava

În dosarul mitei de la Serviciul Permise și Înmatriculări din Suceava, 14 persoane au fost reținute pentru 24 de ore și vor fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă.

În total, peste 60 de persoane, suspecți și martori, au fost audiate la DNA Suceava în acest dosar în care procurorii susțin că permisele auto erau obținute fără examen, contra unor sume de bani cuprinse 5 și 7 mii de euro, potrivit stiri.tvr.ro.

Au fost ridicate sute de dosare și înscrisuri de la serviciul de permise și înmatriculări

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sute de dosare și înscrisuri de la serviciul de permise și înmatriculări, dar și de la Registrul Auto Român, unde procurorii susțin că se eliberau certificate de înmatriculare contra unor sume de bani.

Anchetatorii au ridicat două camioane pline cu probe

Două camioane pline cu probe au fost ridicate de anchetatori. Percheziții au fost făcute nu numai la Suceava, ci și în alte 60 de locații, printre care București şi județele Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău.

Printre cei reținuți, un ofițer DGA, șeful de la permise și mai mulți polițiști

DNA a anunțat vineri reținerea a 14 persoane, între care un ofițer DGA, șeful de la permise și mai mulți polițiști, în ancheta de la Serviciul Permise Suceava. Șeful de la permise este bănuit că încasa ca mită peste 20.000 euro pe zi.

Reținerile s-au făcut pentru constituire a unui grup infracțional, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, luare de mită, dare de mită și spălarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS