17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO fetiţă de trei ani a fost salvată la 65 de ore după seismul din Turcia

O fetiţă de trei ani a fost salvată la 65 de ore după seismul din Turcia

O fetiță de trei ani a fost salvată de sub ruinele unei clădiri la 65 de ore de la cutremurul care a lovit orașul Izmir din Turcia, potrivit CNN.

Fetiţa, identificată drept Elif Perincek, a fost salvată ieri-dimineață, la aproape 3 zile de la seismul de 7 grade produs vineri după-amiază în Marea Egee.

Unul dintre frații fetiţei a murit

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat că mama lui Perincek și alte două persoane au fost salvate mai devreme, însă unul dintre frații copilei a murit.
Momentul în care Perincek a fost scoasă de sub dărâmături a fost filmat cu un telefon mobil. Zeci de oameni pot fi auziți cum se bucură când fetița este salvată. Ea a primit tratament medical la fața locului, înainte să fie transportată la un spital local.

O fată de 14 ani a fost salvată după ce a petrecut peste 58 de ore îngropată sub o clădire

Vestea salvării a venit la câteva ore după ce un alt copil a fost scos viu de sub dărâmături de către echipele de salvare. Autoritatea de Management a Urgențelor și Dezastrelor din Turcia a anunțat că o fată de 14 ani, Idil Sirin, a fost salvată după ce a petrecut peste 58 de ore îngropată sub o clădire prăbușită.

Zeci de oameni au murit și sute au fost răniți de seismul produs vineri între Grecia și Turcia

Zeci de oameni au murit și sute au fost răniți de seismul de 7 grade produs vineri între Grecia și Turcia. Epicentrul cutremurului a fost la 14 kilometri de insula Samos, la o adâncime de 21 de kilometri.

Peste 20 de clădiri din Izmir, puternic avariate de seism

Peste 20 de clădiri din Izmir au fost puternic avariate de seism, potrivit primarului Tunc Soyer. Cutremurul a fost urmat de peste 900 de replici, 42 de ele fiind de peste 4 grade.
Seismul a provocat și un minitsunami. Mai multe străzi din orașul Izmir și insula Samos au fost inundate vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS