11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDispar ambuteiajele de luni, de la Făcăi?

Dispar ambuteiajele de luni, de la Făcăi?

Gazeta de Sud a prezentat în mai multe rânduri situaţia traficului din fiecare zi de luni, de la intrarea în Craiova dinspre Podari. Motivul ambuteiajelor este de fiecare dată târgul de săptămână Făcăi, unde merg sute de persoane în fiecare luni. Se pare că, după ani buni de trafic sufocant, Primăria Podari a găsit o rezolvare.

În fiecare zi de luni, pe grupurile dedicate traficului rutier apar fotografii şi mesaje despre traficul de la intrarea în municipiul Craiova dinspre Podari. Aglomeraţia se întinde până pe străzile Potelu, Bucura, Aleea 2 Bechetului și Prelungirea Bechetului, până după târgul de săptămână Făcăi, amplasat pe DN 55 Craiova-Bechet.

În fiecare zi de luni, pe grupurile dedicate traficului rutier apar fotografii şi mesaje despre traficul de la intrarea în municipiul Craiova dinspre Podari.

O rezolvare a acestei situaţie nu a fost găsită până în prezent.

Autorităţile din Craiova au explicat că DN 55 nu este în administrarea UAT Craiova și, prin urmare, nu se poate iniţia vreun proiect pentru rezolvarea problemei.

Pe de altă parte, DN 55 Craiova-Bechet este prins de câțiva ani într-un proiect de reabilitare. Contractul, în valoare de aproape 80 de milioane de lei vizează „consolidare şi amenajare scurgere ape DN 55 km 4+400 – km 71 +100“. „Proiectul nu prevede nici o lărgire a drumului în zona târgului“, după cum au precizat pentru GdS reprezentanţii DRDP Craiova. Lucrările la DN 55 nu s-au încheiat nici în prezent.

Dispar ambuteiajele de luni, de la Făcăi?

O rezolvare a situaţiei pare că vine de la Primăria Podari. În ultima vreme, mai mulţi doljeni din Podari şi Branişte au depus semnături şi cer rezolvarea problemei. Un prim pas ar fi o hotărâre de Consiliu Local, prin care să se dispună ca activitatea târgurilor şi pieţelor din comună să se desfăşoare sâmbătă sau duminică.

„Cetăţenii din Podari au despus şi depun în continuare semnături şi cer rezolvarea acestei situaţii. Avem în vedere un proiect de hotărâre prin care să stabilim ca activitatea de târguri şi pieţe de pe raza comunei să se desfăşoare într-o zi de weekend, când traficul este mai relaxat”, a declarat Aurel Gheorghiţă, edilul din Podari.

Târgul se săptămână de la Făcăi este amplasat pe teritoriul comunei Podari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS