12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârgul de luni paralizează traficul rutier

Târgul de luni paralizează traficul rutier

Sute de autoturisme au stat ieri blocate în trafic zeci de minute, la intrarea în Craiova dinspre Podari. Mașinile au îna­intat cu greu, mergând bară la bară. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, situația repetându-se la fiecare început de săptămână, când traficul este foarte aglomerat. Un traseu care se parcurge în mod normal în 10-15 minute a fost de această dată parcurs în mai mult de o oră. Coada de mașini s-a întins pe trei-patru kilometri, din localitatea Podari până la sensul giratoriu din Romanești.
Curios este faptul că pe acest traseu circulația nu a fost restricționată din cauza vreunor lucrări la carosabil sau alte incidente. „Ce se întâmplă, domnule, aici?! Mergem ca melcul! Stau de aproape o oră în trafic“, striga un șofer enervat.
Pe celălalt sens de mers, traficul s-a derulat fluent. Din cauza aglomerației, o ambulanță nu a avut de ales și și-a croit drum pe contrasens.
„Stăm aici… dar ce se întâmplă în orașul ăsta?! De ce nu vine poliția să dirijeze circulația? Stăm aici blocați!“, spunea o șoferiță care dădea și ea semne că-și pierduse răbdarea.
Și în dreptul sensului giratoriu din Romanești circulația a decurs destul de greoi, fiindcă aici se întâlneau autoturismele care veneau dinspre Podari, de pe bulevardul Râului, dar și de pe strada Prelungirea Bechetului.
Reprezentanții Biroului Rutier Craiova au precizat pentru GdS: „Valorile de trafic sunt foarte mari în zilele de luni. Foarte multe autoturisme tranzitează zona înspre și dinspre Târgul de la Făcăi. Să nu uităm că pe aici circulă și autovehicule mari. La acest moment, am trimis echipaje de poliție care să ajute la fluidizarea traficului, am luat legătura și cu Poliția Locală“, a precizat Emil Zuican, reprezentantul Biroului Rutier Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS