16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLoc de parcare, rezervat de un craiovean cu câteva bariere

Loc de parcare, rezervat de un craiovean cu câteva bariere

Agenţii Poliţiei Locale Craiova a dispus, astăzi, ridicarea unor bariere din plastic, amplasate ilegal pe strada Ştefan Odobleja din Craiova. Mai exact, un craiovean şi-ar fi rezervat câteva locuri de parcare cu ajutorul barierelor. Poliţiştii spun că, dacă se va prezenta să-şi ridice barierele, proprietarul va trebui să justifice de ce a ocupat domeniul public.

Un craiovean a postat, astăzi, pe grupul Infotrafic Craiova şi Dolj, o fotografie în care apar trei bariere amplasate pe carosabil. Bărbatul a susţinut că nu este vorba de o intervenţie, ci de un nou mod de a rezerva locurile de parcare.

„O să aveţi impresia că este o lucrare, însă este greşit. Aşa se rezervă mai nou locul de parcare. Strada Ștefan Odobleja. De o săptămână rezervă locul de parcare pentru o carosată”, a explicat bărbatul.

Barierele au ajuns la Poliţia Locală

Întrebaţi despre acestă situaţie, reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova au precizat că s-au autosesizat şi s-a dispus ridicarea barierelor.

„Având în vedere că nu sunt lucrări în zonă, iar acele balize nu îşi găsesc justificare pe domeniul public, s-a dispus ridicarea lor ca fiind bunuri abandonate, urmând să fie întocmite documente în acest sens. În cazul în care proprietarul acestora le revendică şi nu justifică ocuparea domeniului public, va fi sancţionat”, au explicat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Parcare rezervată cu vopsea albă

Rezervarea locurilor de parcare în Craiova nu este o noutate. Craiovenii apelează la diverse obiecte, chiar şi la vopsea, pentru a evita ocuparea unor locuri publice de parcare. Gazeta de Sud a prezentat un alt astfel de incident, din cartierul 1 Mai din Craiova. Un craioevan de 36 de ani a trasat mai multe locuri de parcare în faţa unui bloc din cartierul 1 Mai. În plus, pe fiecare loc a mâzgălit câte un „R”, probabil de la „Rezervat”. Poliţiştii locali au aflat de isprava bărbatului şi l-au pus să şteargă dungile şi literele trasate pe asfalt.

Marcajele trasate de craioveanul de 36 de ani au fost acoperite cu vopsea neagră, iar bărbatul a primit un avertisment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS