10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFranța: Cinci morți după o coliziune aeriană lângă Tours

Franța: Cinci morți după o coliziune aeriană lângă Tours


Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer înainte de a se prăbuși în vestul Franței centrale, ucigând cinci persoane, spun oficialii locali. Coliziunea s-a produs sâmbătă la sud-estul orașului Tours, potrivit BBC. La fața locului au fost chemate echipaje de urgență, inclusiv aproximativ 50 de pompieri. Nimeni de la sol nu a fost rănit. Avionul mai mic, care transporta două persoane, a aterizat pe un gard în jurul unei case din orașul Loches, situat la aproximativ 46 km (29 mile) sud-est de Tours.

Un martor a declarat că a izbucnit un incendiu după ce avionul a aterizat pe contorul de energie electrică al casei. Avionul mai mare, un Diamond DA40, a căzut la mai mult de 100 m față de celălat, într-o zonă nelocuită. Avea la bord trei turiști. „Toate cele cinci persoane implicate au murit”, a declarat pentru AFP oficialul guvernului local Nadia Seghier. „Personalul de urgență aeriană din Lyon a fost adus la început pentru a depista avionul, care a fost găsit rapid.” Nu au existat detalii imediate despre identitatea victimelor sau cauza coliziunii. Poliția locală a lansat o anchetă asupra incidentului. Locurile accidentului au fost blocate și locuitorilor li s-a spus să rămână în casele lor, a spus un martor.

Martora Genevieve Allouard-Liebert, care locuiește în zonă, a declarat că a auzit un zgomot mare când avioanele au coborât. Ea a spus că, împreună cu soțul, au văzut un bărbat căzând din avionul mai mare. Coliziunile în aer între aeronavele mici sunt considerate rare.

Un incident fatal în Franța s-a petrecut peste Golful Quiberon în largul coastei Bretaniei în 1998, când un Beechcraft 1900D s-a ciocnit în aer cu un avion ușor, ucigând 15 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS