16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpărgători de maşini, filmaţi în acţiune

Spărgători de maşini, filmaţi în acţiune

-

Judecătorii craioveni au dispus, vineri, arestarea preventivă a doi tineri acuzaţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. La începutul lunii, cei doi ar fi furat diverse sume de bani din trei autovehicule staţionate pe strada Ulmului din Craiova. Şi asta în prezenţa mai multor persoane, care munceau la un imobil din zonă. Furtul a fost filmat de o cameră de supraveghere din apropiere.

Potrivit oamenilor legii, cei doi tineri, de 17 şi 18 ani, au fost reţinuţi în cursul zilei de joi. Poliţiştii doljeni spun că suspecţii au furat sume de bani din trei autovehicule.

„În ziua de 2 octombrie polițiști din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de un bărbat de 42 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras sume de bani din trei autovehicule lăsate neasigurate, pe strada Ulmului. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că cei doi tineri, profitând de faptul că vehiculele erau lăsate neasigurate pe strada Ulmului, unde în ziua respectivă se executase o lucrare, ar fi pătruns în acestea, iar din interior ar fi sustras sumele de 100 lei, 300 lei și 500 lei.
În urma activităților desfășurate de polițiși, cei în cauză au fost depistați și identificați pe strada Libertății din Craiova”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Craioveanul la imobilul căruia se lucra a precizat pentru GdS că cei doi suspecţi au fost prinşi în aproximativ 20 de minute de poliţişti. Şi asta cu ajutorul imaginilor surprinse de camera de supraveghere.

Arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Poliţiştii doljeni au mai precizat că o parte din prejudiciu a fost recuperat. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi în cursul zilei de joi, iar vineri au fost duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea celor doi inculpaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de luare a măsurii preventive a arestului preventiv în dosarul nr. 7876/P/2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului F.L. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.10.2020 până la data de 07.11.2020, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.A. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.10.2020 până la data de 07.11.2020, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de cei doi inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:58

„U“ Craiova – CFR Cluj | Alb-albaștrii vor să...

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc joi, de...

ȘTIRI GdS