5.8 C
Craiova
sâmbătă, 31 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Șapte persoane, arestate în urma atacului cu armă albă din Paris

Șapte persoane, arestate în urma atacului cu armă albă din Paris

Atacul cu armă albă de vineri din Paris a fost ”în mod clar un act de terorism islamist”, a spus ministrul francez de Interne.

Vineri seară, alte cinci persoane au fost arestate preventiv.

Suspecţii, bărbaţi, au fost reţinuţi în timpul unei razii în suburbia pariziană Pantin. În prezent, în custodia poliţiei se află şapte oameni bănuiți că ar fi implicați în atac.

Doi jurnaliști au fost înjunghiați în apropierea vechii redacții Charlie Hebdo din arondismentul 11. Răniții sunt angajați ai agenției de presă Premières Lignes, aflată în aceeași clădire în care își avea sediul redacția Charlie Hebdo.

Principalul suspect, arestat de poliţia locală în Place de la Bastille din Paris la scurt timp după atacul soldat cu doi răniţi grav este un pakistanez în vârstă de 18 ani, sosit în Franţa în anul 2017.

Un al doilea suspect, un algerian de 33 de ani, a fost eliberat, întrucât acesta, care se afla în apropierea locului atacului, nu a fost implicat. Potrivit unei surse apropiate dosarului, el a declarat ”că a fost martor, că l-a urmărit pe autor şi apoi a fost ameninţat” de acesta.

Pe 7 ianuarie 2015, frații Kouachi au năvălit în birourile revistei, declanșând un carnagiu soldat cu 12 victime. Au strigat “Allah Akbar” și “L-am răzbunat pe profetul Mahomed.”. Ei au fost uciși de poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Poliţia pariziană a reţinut un bărbat înarmat cu două...

Poliţia a reţinut astăzi la Paris un bărbat, după ce acesta i-a ameninţat pe oamenii legii cu două cuţite, relatează Reuters, citată...

Primele bilanţuri ale cutremurului care a afectat Turcia şi...

Un cutremur puternic, măsurând 6,7 pe scara Richter, a fost înregistrat astăzi în largul insulei grecești Samos, în Marea Egee, la o...

Condamnată după ce și-a lăsat fiica bolnavă singură acasă....

O femeie din Scoția a fost găsită vinovată, după ce și-ar fi lăsat fiica bolnavă acasă, pentru a pleca în club, timp...

Român căutat de austrieci pentru 58 de furturi, prins...

Un român care era dat în urmărire în Austria fiind acuzat că a comis 58 de furturi, a fost prins la Cisnădie,...

Bătrân judecat pentru că şi-a omorât şi tranşat fiul,...

Un bărbat, de 73 de ani, este judecat de Tribunalul Neamţ pentru că şi-a omorât fiul, apoi i-a tranşat cadavrul şi l-a...

Fostul poliţist Eugen Stan, condamnat definitiv la 20 de...

Fostul poliţist Eugen Stan, acuzat de mai multe agresiuni sexuale, a fost codamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de...