8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins de flăcări

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins de flăcări

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti. Pompierii doljeni susţin că, cel mai probabil, focul a pornit de la conductorii electrici improvizați din apartament. Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat, miercuri, că a fost întocmit un un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă prin incendiere.

Pompierii doljeni au fost solicitaţi, miercuri dimineaţa, la ora 03.44, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc din municipiul Băileşti. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că flăcările au cuprins un apartament situat la etajul doi al imobilului.

„Pompierii au observat că incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuințe cu patru etaje. Un număr de șase locatari deja se autoevacuaseră din bloc. Echipajele de intervenție au procedat în primă instanță la căutarea și salvarea celorlalți locatari, pompierii evacuând în afara imobilului alte 10 persoane (7 adulți și 3 copii). Trei persoane (un adult și doi copii) care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconștiență din cauza intoxicației cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medical de urgență, cele trei persoane nu au supraviețuit”, au precizat pompierii doljeni.

Incendiul ar fi pornit de la conductorii electrici improvizați

Reprezentanţii ISU Dolj au mai precizat că incendiul nu s-a extins şi la alte apartamente. După ce au stins flăcările, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de conductorii electrici improvizați din apartament.

„Incendiul a fost lichidat de către pompieri în limitele găsite la ajungerea la locul intervenției, astfel încât nu au fost afectate și alte apartamente din imobil. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma observațiilor făcute la fața locului, o reprezintă utilizarea instalației electrice aferentă clădirii de locuit în mod necorespunzător (conductori electrici improvizați)”, au mai susţinut pompierii.

Dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă prin incendiere

La rândul lor, poliţiştii doljeni au precizat că fac cercetări într-un dosar de ucidere din culpă și distrugere din culpă prin incendiere.

„În noaptea de 22/23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc din Băileşti a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat polițiștii și lucrători din cadrul ISU Dolj care au localizat şi stins incendiul. Din păcate, în urma incendiului o femeie de 52 de ani și doi copii minori de 3 și 4 ani, de care aceasta avea grijă, au decedat. De asemenea, locuinţa a fost distrusă în proporție de 90%.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și distrugere din culpă prin incendiere, iar cercetările sunt continuate pentru lămurirea stării de fapt. A fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului celor 3 persoane”, au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS