10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei persoane reţinute după un scandal cu săbii şi bâte

Trei persoane reţinute după un scandal cu săbii şi bâte

-

Procurorii doljeni au dispus, luni noaptea, reţinerea a trei persoane din comuna Unirea. Două sunt acuzate de tentativă de omor, iar a treia, care a lovit în mod repetat cu bâta un bărbat, de tentativă de omor calificat. Duminică seara, cei trei au fost implicaţi într-un conflict armat, în comuna doljeană Unirea. În urma scandalului, mai multe persoane au fost transportate la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Acest dosar a fost preluat luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Aceştia au stabilit că în conflict au fost implicaţi membrii a două familii din comună. Scandalul ar fi început pe o alee din comună, unde un bărbat a fost agresat şi lovit cu un autoturism.

„Pe fondul unui conflict preexistent între două familii din comuna Unirea, în timp ce se aflau pe o alee publică din localitate, între numiţii S.I. şi M.G., care erau înarmaţi cu corpuri contondente, respectiv numitul F.P., care avea în mână cu un corp dur şi conducea un câine de talie mare, s-a produs un conflict fizic. A intervenit şi numita M.L., care conducea un autoturism. Aceasta din urmă a efectuat manevra marşarier, în direcţia DJ 561A, unde se retrăsese numitul F.P., pentru a se înarma cu o coadă de topor ce o avea în maşina personală.

Imediat, în timp ce se afla la volanul autoturismului şi acţionând cu intenţie, numita M. L. a efectuat viraj către stânga în direcţia numitului F.P., pe care l-a preluat pe capotă continuând deplasarea până a lovit un stâlp. A coborât din vehicul, s-a înarmat cu un par pe care l-a folosit în mod activ atunci când a intervenit în sprijinul numiţilor S.I. şi M.G., care se loveau reciproc cu numitul F.P.”, au explicat anchetatorii.

Atacaţi cu săbii şi bâte, în propria curte

Mai departe, victima scandalului de pe alee, împreună cu doi membrii ai familiei sale, au mers să se răzbune. Au intrat în curtea celeilalte familii şi au atacat trei persoane cu săbii şi bâte. Scandalul a fost suprins de o cameră video montată în apropiere.

„Acţionând în continuarea conflictului iniţial, numiţii F.P., F.V. şi F.C., s-au înarmat cu corpuri dure şi o sabie, iar apoi au pătruns fără drept în curtea familiei S. Numitul F.V. i-a aplicat numitului M.G. patru lovituri cu un par în zona capului şi a membrelor superioare. Ulterior numiţii F.P. şi F.V. i-au aplicat numitului S.I. două lovituri cu o sabie şi mai multe lovituri cu un par, în zona capului, a toracelui şi a membrelor superioare. Acţionând în aceleaşi împrejurări şi folosind un corp dur, numitul F.V. i-a aplicat numitei M.L. mai multe lovituri în zona capului şi a membrelor superioare”, au mai precizat procurorii doljeni.

Victimele atacului au suferit leziuni care necesită până la 50 de zile de îngrijiri medicale.

Trei persoane reţinute după scandalul cu săbii şi bâte

Iniţial, poliţiştii doljeni au susţinut că a fost întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Luni, cercetările au fost preluate de procurorii doljeni. Luni noaptea, anchetatorii au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a trei persoane implicate în conflict. Este vorba de femeia care l-a lovit pe bărbat cu maşina, în altercaţia produsă de alee. Femeia este acuzată de tentativă de omor. Cel care a lovit în mod repetat cu bâta un bărbat este cercetat pentru tentativă de omor calificat. Al treilea inculpat, care a fost înarmat cu o sabie, este acuzat de tentativă de omor.
Cei trei vor fi duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:33

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS