4 C
Craiova
vineri, 23 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Opere ale lui Galileo Galilei și Isaac Newton, precum și ale pictorului Goya, descoperite de Poliția Română la Neamț

Opere ale lui Galileo Galilei și Isaac Newton, precum și ale pictorului Goya, descoperite de Poliția Română la Neamț

-

Poliția Română a anunțat că a descoperit, în judeţul Neamţ, cărți și manuscrise vechi în valoare de peste 2.500.000 de lire sterline. Acestea sunt susceptibile a fi fost sustrase din Londra. Captura s-a realizat în urma cooperării judiciare internaționale cu autoritățile din Marea Britanie și Italia.

Potrivit unui comunicat al poliției, cărțile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton. De asemenea, sunt şi opere ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Bunurile de patrimoniu au fost sustrase în ianuarie 2017

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii DIICOT, cu sprijinul IPJ Neamț, au efectuat, pe 16 septembrie 2020, o percheziție domiciliară, în județul Neamț. Aceasta a fost făcută în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie.
În urma activității desfășurate, au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi. Există indicii că ar fi fost sustrase din Anglia, în perioada 2017 – 2019.

Operele sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit

Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt arestate preventiv în Anglia.

Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida EUROJUST, cu sprijinul EUROPOL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Guvernul a aprobat ordonanţa prin care părinţii primesc zile...

Guvernul a aprobat ordonanţa prin care părinţii primesc zile libere plătite de stat

ȘTIRI GdS

Seară plină de goluri în Liga Europa. Leverkeusen şi...

Seară nebună în Liga Europa. Nu mai puţin de 73 de goluri s-au marcat în 24 de partide, asta însemnând o medie...

Guvernul a aprobat ordonanţa prin care părinţii primesc zile...

Guvernul a aprobat ordonanţa prin care părinţii primesc zile libere plătite de stat

Coronavirus în lume: S-a depăşit pragul de 42 de...

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 42.003.131 la nivel mondial, anunţă hotnews. 31.190.973 de oameni s-au vindecat...

Criză de vaccin antigripal în Europa, din cauza cererii...

Creşterea cererii pentru vaccinuri antigripale a dus la o criză în unele oraşe europene, amplificând riscul producerii unei posibile duble epidemii, de...

Sute de apartamente din Craiova rămân azi fără căldură

Craiova rămâne în cursul zilei de azi fără căldură şi apă caldă. O avarie produsă la reţeaua de distribuţie a agentului termic...