4 C
Craiova
vineri, 23 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment SpaceX va lansa 60 de sateliți Starlink pe orbită joi de la 21:20 ora României

SpaceX va lansa 60 de sateliți Starlink pe orbită joi de la 21:20 ora României

SpaceX va lansa joi, 17 septembrie, un lot de 60 de sateliți pe orbită ca parte a „megaconstelației” Starlink, evenimentul putând fi vizionat LIVE pe site-ul Hotnews de la 21:20 ora României.

Compania din California va folosi racheta Falcon 9 pentru trimiterea pe orbită a sateliților, lansarea urmând să aibă loc de la Centrul Spațial Kennedy nu mai devreme de ora 21:20, în funcție de condițiile meteo, potrivit Space.com.

Misiunea de astăzi, denumită Starlink 12 de către SpaceX, este de fapt a 13-a lansare majoră de sateliți realizată de companie însă aceasta și-a scos sistematic de pe orbită primii 60 de sateliți lansați ca serie de test. Până acum 26 din sateliții originali au fost scoși de pe orbită, 8 sunt într-o orbită în degradare iar 26 rămân funcționali.

Compania fondată de Elon Musk speră să ofere internet de mare viteză utilizatorilor din întreaga lume prin intermediul megaconstelației Starlink, miliardarul sud-african afirmând că SpaceX va avea nevoie de între 500 și 800 de sateliți pentru a putea face programul operațional. Până acum SpaceX a lansat pe orbită peste 700 de sateliți pentru serviciul de internet dintr-un total planificat de 1.440.

SpaceX a început deja testarea sistemului Starlink, datele inițiale părând promițătoare.

Inginerii companiei au afirmat că datele colectate până acum arată că serviciul va putea furniza viteze mari pentru utilizatori, permițându-le să vizioneze online mai multe filme HD simultan.

Prognoza meteo de astăzi pare însă incertă, oficialii Escadrilei Meteo 45 a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite afirmând că există o șansă de 60% pentru condiții favorabile. Dacă misiunea nu va putea fi lansată astăzi va fi încercată din nou mâine (18 septembrie) însă condițiile meteo vor fi mai nefavorabile, probabilitatea ca lansarea să aibă loc scăzând la 40%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alertă! Persoane necunoscute au intrat ilegal pe platformele de...

PLatforme online "sparte" de persoane necunoscute

ȘTIRI GdS

Sute de apartamente din Craiova rămân azi fără căldură

Craiova rămâne în cursul zilei de azi fără căldură şi apă caldă. O avarie produsă la reţeaua de distribuţie a agentului termic...

Dolj: Alte 158 de cazuri noi de infectare cu...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi în județ au fost înregistrate alte 158 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Situația...

Asimptomaticii și cei cu forme ușoare de COVID-19, tratați...

Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați acasă, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care a fost adoptată...

Cod galben de ceaţă în Dolj şi alte opt...

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări cod galben de ceaţă valabile în Dolj şi alte nouă...

Primarul reales din Filiaşi a pierdut definitiv procesul cu...

Primarul din Filiasi, Gheorghe Ilie, care tocmai a căştigat alegerile locale cu aproape 90% din voturi, a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.