12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAngajaţii unui spital de psihiatrie şi-au dat Covid-19 la o petrecere

Angajaţii unui spital de psihiatrie şi-au dat Covid-19 la o petrecere

La Spitalul de Boli Cronice din Siret, judeţul Suceava, s-au înregistrat 38 de persoane cu Covid-19, dintre care 4 salariaţi şi 34 de beneficiari, scrie adevărul.

Record nedorit de cazuri de COVID-19 în judeţul Suceava. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 91 de infectaţi, dintre care 38 sunt pacienţi sau angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie de la Siret.

„Până în acest moment, au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS COV–2 un număr de 34 de beneficiari şi 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestaţi restul pacienţilor şi cadrelor medicale. Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru evaluare şi conduită terapeutică, după care se va efectua izolarea acestora într-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret, unde vor fi monitorizaţi zilnic de medicii curanţi din unitate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Petrecerea a avut loc înainte de testarea obligatorie

Directorul spitalului de la Siret, Tiberiu Rotaru, a declarat presei locale că trei angajaţi confirmaţi sunt contacţi direcţi ai altor cinci angajaţi ai spitalului, reveniţi din concediu, cu care s-au întâlnit la o petrecere.

Chermeza a avut loc înainte ca angajaţii care au fost în concediu să-şi facă testul pentru depistarea virusului SARS-COV-2. Angajaţii reveniţi din concediu au fost testaţi înainte de a se întoarce la muncă şi au fost confirmaţi pozitiv, motiv pentru care au fost testaţi toţi ceilalţi angajaţi care au participat la petrecere.

91 de infecţii în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în intervalul 15-16 septembrie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 91 de persoane infectate. Creşterea numărului de cazuri poate fi pusă pe seama focarului de la Siret, dar nu poate fi ignorat nici programul de testare a profesorilor din municipiul Suceava, din bani de la bugetul local.

În Spitalul Judeţean Suceava sunt internaţi 590 de pacienţi, dintre care 191 sunt diagnosticaţi cu Covid-19. 118 pacienţi sunt în zona tampon şi 281 sunt cu alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 191 de pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 103 prezintă forme medii ale bolii, 73 – forme uşoare, iar 15 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, dintre care doi sunt ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 74 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid- 19 şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS