17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVIDEO: Polițiști împușcați în mașina de patrulare

VIDEO: Polițiști împușcați în mașina de patrulare

Poliția a intrat în alertă maximă în California (SUA) de sâmbătă seara, după ce doi ofițeri ai șerifului din Los Angeles au fost împușcați în mașina de patrulare în care se aflau.

Un suspect care „a deschis focul fără avertisment sau provocare”, au spus autoritățile.

Polițiștii, în stare critică

Polițiștii, un bărbat în vârstă de 24 de ani și o femeie în vârstă de 31 de ani, se află în stare critică și „luptă pentru viața lor”. Ei au fost operați în urma atacului, care a avut loc în jurul orei 19:00. ora locală, în afara unei stații de metrou din Compton, a anunțat Departamentului Sheriffului din Los Angeles.

„Cu câteva momente în urmă, doi dintre deputații noștri ai șerifului au fost împușcați în Compton și au fost transportați la un spital local”, a scris pe Twitter departamentul. „Ambii încă se luptă pentru viața lor, așa că vă rog să-i păstrați în gândurile și rugăciunile voastre”. Departamentul a difuzat pe tweet un videoclip care arată suspectul apropiindu-se de vehiculul de patrulare parcat și trăgând în interiorul ferestrei vehiculului din partea pasagerului.

Șeriful LASD, Alex Villanueva, a declarat că, deși nu au o descriere detaliată a suspectului, unul dintre polițiști l-a descris pe trăgător drept un „bărbat cu pielea închisă la culoare”. El a spus că împușcătura arată pericolele la care sunt expuși ofițerii și modul în care situațiile pot schimba „cât ai clipi din ochi”. Reggie Jones-Sawyer, membru al adunării, a numit ofițerii eroi și a condamnat orice violență îndreptată împotriva forțelor de ordine.

„Mă rog pentru ofițerii implicați și familiile lor”, a spus Jones-Sawyer la conferința de presă. „Acesta a fost un act neprovocat, laș”.

Villanueva a declarat că atacul armat pare a face parte dintr-o tendință în creștere în rândul suspecților care deschid focul asupra oamenilor legii, fără provocare. „În fiecare săptămână în întreaga națiune cineva își pierde viața la datorie, a adăugat el. „Mă enervează, mă dezamăgește în același timp. Nu există o modalitate frumoasă de a o spune”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS