10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCultivator de canabis, condamnat cu executare

Cultivator de canabis, condamnat cu executare

-

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să condamne la patru ani şi patru luni de închisoare un doljean acuzat de trafic de droguri de risc. Bărbatul a fost arestat preventiv în februarie, la cererea procurorilor DIICOT. Aceștia din urmă au susținut că inculpatul a cultivat canabis, droguri pe care le-a vândut în Craiova. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de inculpat.

Procurorii DIICOT anunțau, în februarie, arestarea unui doljean suspectat de trafic de droguri de risc. Bărbatul ar fi înființat două culturi in-door de canabis. Anchetatorii au susţinut că drogurile, care erau cultivate în ghivece, ajungeau pe piața stupefiantelor din Craiova.
”În cauză s-a stabilit că inculpatul B.L.A. a fost implicat în realizarea unor culturi de droguri de risc (canabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Craiova. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.L.A. a comandat în mai multe rânduri echipamente pentru înființarea de culturi in-door de canabis”, au precizat anchetatorii.

90 de ghivece cu canabis, ridicate la percheziții

Pe data de 17 februarie, anhetatorii au dispus efectuarea unor percheziții domiciliare. Au descoperit două culturi de canabis și au ridicat plantele și instalațiile folosite la întreținerea plantelor.


”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare pe raza județului Dolj. Au fost descoperite două culturi in-door de cannabis, înființate începând cu luna noiembrie 2019, și au fost ridicate 90 de ghivece în care se aflau plante de canabis, două instalatii complet utilate folosite la întreținerea culturilor, 150 de grame de canabis, precum și materiale și ustensile folosite la prepararea și consumul de droguri de risc”, au mai explicat anchetatorii.

Cultivator de canabis, condamnat cu executare la Tribunalul Dolj

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 18 februarie, la cererea procurorilor DIICOT. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj.
La sfârșitul lunii martie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri şi deţinere de droguri de risc. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul lunii iulie.
Bărbatul a fost găsit vinovat de magistraţii doljeni, iar după contopirea pedepselor a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. Din pedeapsa primită se scade perioada reţinerii şi arestului preventiv(17 februarie – 11 mai 2020).
Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână sub control judiciar, dar şi confiscarea drogurilor ridicate de anchetatori.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Primul termen pentru judecarea apelului fost stabilit pentru data de 16 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS