11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAdolescentă italiancă, salvată de la înec de doi deţinuţi români

Adolescentă italiancă, salvată de la înec de doi deţinuţi români

O adolescentă care a fost înţepată de o meduză în timp ce făcea baie a fost salvată de la înec de doi deţinuţi români. Aceştia au văzut incidentul şi au înţeles că fata avea nevoie imediat de ajutor.

N-a mai putut să înoate de durere

Fata, aflată în vacanţă cu familia pe insula Pianosa, de lângă Livorno, a fost înţepată de o meduză în timp ce se afla în apă, la o distanţă destul de mare de mal, şi, de durere, n-a mai putut să înoate.

Cei doi deţinuţi, de 37 şi 44 de ani, nu au ezitat nici o clipă când au auzit ţipetele fetei şi au văzut-o zbătându-se. Ei au intrat imediat în apă şi după ce au înotat câteva minute au ajuns la fată şi au adus-o la mal.

Aplaudaţi şi lăudaţi în presa locală

Fapta curajoasă a celor doi a fost aplaudată de cei patruzeci de turiști care tocmai veniseră de pe insula Elba pe insula Pianosa cu o motonavă. Insula Pianosa, care adăposteşte o veche închisoare, este acum un mic paradis turistic, ce poate fi vizitat zilnic doar de un număr restrâns de turişti.

Salvatorii au fost copleşiţi de mulţumirile părinţilor fetei, care plângea şi râdea în acelaşi timp, aflată încă sub şocul spaimei pe care o trăise.

Directorul închisorii de care aparţin cei doi români şi-a exprimat în presa locală satisfacţia şi recunoştinţa pentru gestul celor doi salvamari improvizați şi a promis că le va acorda o recompensă.

Cei doi deținuți lucrează în afara închisorii, într-o cooperativă de pe insula Pianosa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS