17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA: Doi pompieri au fost salvați de colegi din mijlocul flăcărilor

SUA: Doi pompieri au fost salvați de colegi din mijlocul flăcărilor

O operațiune contra cronometru a avut loc ieri în California, unde doi pompieri au fost salvați de flăcări cu un elicopter în ultimul moment.

În urma unui fulger, vegetația s-a aprins și a mistuit 2.259 de acri de vegetație în Point Reyes. Focul risca să afecteze peste 1600 de locuințe, potrivit sanfrancisco.cbslocal.com. Doi dintre pompierii care încercau să stingă incendiul au fost înconjuraţi de flăcări. Ei au fost salvaţi de colegii lor cu ajutorul unui elicopter.

Misiunea a fost una contratimp. Un alt pompier i-a legat cu chingi, iar elicopterul i-a ridicat pe toţi trei din zona periculoasă şi i-a dus în siguranţă, departe de focarul incendiului de vegetaţie.

Până acum, cel puţin șase oameni au murit, iar alți 175.000 au fost evacuaţi din calea incendiilor uriaşe care au devastat zone întinse din nordul Californiei.

Guvernatorul a cerut sprijin din alte state federale americane. Sunt peste 560 de focare, multe dintre acestea printre cele mai mari din câte au fost vreodată în California, iar unele incendii, spun oficialii serviciilor de urgenţă, s-au dublat în 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS