17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMAI: Şapte arme letale şi 30 neletale, ridicate săptămâna trecută de la membrii unor grupări infracţionale

MAI: Şapte arme letale şi 30 neletale, ridicate săptămâna trecută de la membrii unor grupări infracţionale

-

Şapte arme letale şi 30 neletale au fost ridicate de poliţişti în urma a aproximativ 200 de percheziţii efectuate săptămâna trecută de oamenii legi la membrii unor grupări infracţionale, a precizat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

„Structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat acţiuni specifice, ca parte unor investigaţii complexe, destructurarea grupărilor infracţionale fiind esenţială pentru siguranţa populaţiei. Au fost organizate 31 de acţiuni operative de amploare în cadrul cărora au fost efectuate aproape 200 de percheziţii la membrii unor grupări infracţionale. În urma acestor activităţi, 24 de persoane au fost reţinute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea legalităţii provenienţei şi deţinerii 7 arme letale şi 30 neletale”, a declarat Dajbog.

De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt, în cadrul activităţilor structurilor de aplicare a legii au fost constatate peste 64.000 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate fiind de de 25 de milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 690.000 de lei.

Totodată, a spus Dajbog, săptămâna trecută au fost prinşi în flagrant 906 autori de infracţiuni.

„În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, în această săptămână au fost reţinute 254 de persoane şi arestate peste 130”, a mai menţionat Dajbog. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energiei din CEO, arestat preventiv

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Cătălin-Liviu...

ȘTIRI GdS